Zanlıları takip ederken kazada ölen polis

Zanlıları takip ederken kazada ölen polis memuru son yolculuğuna uğurlanıyor -Polis memuru Mehmet Yerlikayanın cenazesi, Nurdağı Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından memleketi Adıyamana gönderildi (Fotoğraflı-Görü


GAZİANTEP (A.A) - Nurdağı ilçesinde zanlıları takip ederken geçirdiği kazada vefat eden polis memuru Mehmet Yerlikayanın cenazesi, Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından memleketi Adıyamana gönderildi.
     Polis memuru Yerlikayanın cenazesi, Nurdağı Devlet Hastanesi morgundan alınarak meslektaşlarının omuzlarında Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi.
     Yerlikayanın annesi Elif, babası Mehmet, eşi Fadime Yerlikaya ve kızları Yağmur ve 1,5 yaşındaki Büşra da polisler eşliğinde tören alanına geldi.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata, törendeki konuşmasında, dün hayatını kaybeden polis memuru Yerlikayanın aslında görevde olmamasına rağmen arkadaşlarına yardım etmek amacıyla telsizden anonsu duyunca, kendi aracına binip yola çıktığını ve maalesef elim bir kazada hayatını kaybettiğini söyledi.
     Bu olayın polis memuru Yerlikayanın görevine bağlılığını ve arkadaşlarına yardım etmek arzusu içinde olduğunu gösterdiğini belirten Ata, Gitmeseydi şimdi aramızda olabilirdi. Kardeşimiz görevi başında şehit olmuştur. Dinimizce en yüksek terfiye ulaşmıştır dedi.
    
     -Polis lojmanı çevresinde geziyormuş-
    
     Kaymakam Abdulkadir Okay da polis memuru Yerlikayanın izin gününde polis lojmanlarının çevresinde gezerken telsizden duyduğu anons üzerine arkadaşlarına yardım etmek amacıyla özel otomobiliyle belirtilen bölgeye gittiğini söyledi.
     Yerlikayanın uzun süre şüpheli aracı takip ettiğini ancak kullandığı otomobilin Osmaniye sınırında yoldan çıkarak devrildiğini bildiren Okay, Kardeşimiz yaşayanlar içerisindeki en üst rütbeye terfi ederek yani şehitlik rütbesi alarak bu kısacık dünya hayatından ahiret hayatına intikal etmiştir diye konuştu.
     Okay, daha yaşanılabilir ve huzurlu bir Türkiye için dökülen terden daha aziz olanın şehidin kanı ve onunla birlikte dökülen gözyaşı olduğunu vurguladı.
     Emniyet Müdürü Ceyhun Yılmaz da meslektaşları Mehmet Yerlikayanın arkadaşlarının zor durumda olduğunu görerek, geride bıraktıklarını düşünmeden ve tereddüt etmeden, görev aşkıyla hakkın rahmetine kavuştuğunu kaydetti.
     Törende polis memuru Yerlikayanın annesi Elif Yerlikaya Kürtçe ağıtlar yaktı, baba Mehmet ile eşi Fadime ve çocukları gözyaşı döktü.
     Yerlikayanın cenazesi İlçe Müftüsü Reşit Gökkayanın yaptırdığı duanın ardından memleketi Adıyamanın Çelikhan ilçesine gönderildi.
     Törene Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Nurdağı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Osman Saygılı, bazı ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve emniyet müdürleri ile mesai arkadaşları katıldı.
     Nurdağında telsizden duyduğu anons üzerine otomobille kaçtığını öğrendiği zanlıları, özel aracıyla takip eden polis memuru Yerlikaya, otomobilinin devrilmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: İzzet Mazı/Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Zanlıları takip ederken kazada ölen polis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER