Zarada Kızılırmak Sosyal Tesisleri Projesi

Zarada Kızılırmak Sosyal Tesisleri Projesi -Proje kapsamında yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor


SİVAS (A.A) - Zara ilçesinde hayata geçirilen Kızılırmak Sosyal Tesisleri Projesi kapsamında yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.
     Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin iki aşamalı olduğunu belirterek, Bu yıl birinci etabı olan 30 bin metrekarelik kısmı tamamlayarak Temmuz ayı ortasında halkımızın hizmetine açacağız. İlçe halkı ve ilçeye gelen misafirlerimiz Kızılırmakta sandallar ve deniz bisikletleriyle gezinti yapabilecek. Önümüzdeki yıl da projemizin ikinci etabını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz dedi.
     Proje kapsamında kumsallar, sahiller oluşturacaklarını ve yüzme alanları yapacaklarını anlatan Gürsoy, Atıklar yüzünden yıllarca ilçeye kötü kokular yayan Kızılırmak, projemiz sayesinde arınmış hale gelecektir. Şu haliyle bile ırmak suyu özlenilen berraklığına kavuşmuş durumdadır. İnsanların yüzebileceği, balık tutabileceği, sandal gezileri yapabileceği bir Kızılırmakı halkımıza kazandırabilmek için gecemizle, gündüzümüzle çalışmaktayız diye konuştu.
     Gürsoy, Kızılırmak Sosyal Tesislerinin tamamlandığı zaman İç Anadolu Bölgesinde örnek olacağını söyledi.
     Proje kapsamında Kızılırmak çevresinde kafeterya, lokanta, büfe, oyun alanları ve dinlenme parkı, spor parkı, kameriyeler, yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, amfi tiyatro gibi alanlar oluşturuldu. Peyzaj çalışmalarının devam ettiği projenin ilk etabının tamamlanma aşamasına geldiği belirtildi.
     Kızılırmak üzerindeki Karşıyaka Köprüsünde de iyileştirme çalışması yapan Zara Belediyesi, ışıklandırma sistemiyle köprüyü güzel bir görünüme kavuşturmayı hedefliyor.
    
     Muhabir: İbrahim Özel
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Zarada Kızılırmak Sosyal Tesisleri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER