Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Ölken: "Türkiye, yakın gelecekte 650 bin ton zeytinyağı ve 1,2 milyon ton sofralık zeytin üreten ülke konumuna gelecek"


İZMİR (A.A) - Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Başkanı Metin Ölken, Türkiyenin, yakın gelecekte 650 bin ton zeytinyağı, 1,2 milyon ton ise sofralık zeytin üreten ülke konumuna geleceğini bildirdi.
     Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9-12 Mayısta düzenlenen "Gastro İstanbul" Festivaline katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu, bin kişiye balık ikram ederken Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu katılımcılara tadım eğitimi verdi, Kuru Meyve Tanıtım Grubu da çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve antep fıstığı tanıtımı yaptı.
     Açıklamada Ege zeytini ve zeytinyağını ziyaretçilerle buluşturduklarını, insan sağlığına faydalarını anlattıklarını belirten ZZTK Başkanı Metin Ölken, şu ifadelere yer verdi:
     "Türkiye, yakın gelecekte 650 bin ton zeytinyağı ve 1,2 milyon ton sofralık zeytin üreten bir ülke konumuna gelecek. Bu rekolteyi ihracat yanında güçlü bir iç piyasa ile ekonomiye kazandırabiliriz. Türkiyede şu anda 1,5 kilogram seviyesinde olan zeytinyağı tüketimini ilk etapta 3 kilograma, orta vadede ise 5 kilograma yükseltmeliyiz. ZZTK olarak bu amaçla iç piyasada tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
     Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel ise Türkiyede balık tüketiminin kişi başına 8 kilogram seviyesinde olduğunu, bunu 15 kilograma çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER