Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Çetinkol: -Bitki koruma ürünlerinin eczanelerde satılması çok büyük tehlikeleri beraberinde getirecektir


DENİZLİ (A.A) - TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Kadir Çetinkol, bitki koruma ürünlerinin çocuk mamaları, biberonlar, beşeri ilaçlar ve kozmetik ürünleri gibi insan sağlığını doğrudan ilgilendiren ürünlerle yan yana eczanelerde satılmasının çok büyük tehlikeleri beraberinde getireceğini bildirdi.
     Çetinkol, yaptığı yazılı açıklamada, bitki hastalık ve zararlıları ile yabancı otlarla mücadelede vazgeçilemez bir araç olan bitki koruma ürünlerinin, bilinçsiz ve yanlış kullanıldığında çevre kirliliği ve doğal dengenin bozulmasının yanı sıra insan ve hayvan yaşamını tehlikeye atacak sonuçlara yol açabildiğini belirtti.
     Bitki koruma ürünlerinin mutlaka bu alanda eğitim almış uzman kişiler olan ziraat mühendisleri tarafından satılması ve yine ziraat mühendislerinin gözetiminde kullanılması gerektiğini kaydeden Çetinkol, şunları kaydetti:
     Buna karşın Resmi Gazetenin 30 ve 31 Mayıs 2012 tarihli sayılarında yayımlanarak yürürlüğe giren mevzuat düzenlemeleri, insan sağlığı ve zirai mücadele açısından önemli sorunlara yol açacak hükümler içermektedir. 6197 Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunda, 31 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6308 sayılı kanunla yapılan değişiklik sonucu, eczanelerde satılabilen maddeler arasına ziraatta kullanılan ilaçlar da eklenmiştir. 6197 sayılı kanundaki eczanelerin ziraatta kullanılan ilaç, kimyevi madde satabilmeleri hükmüyle bu durum çelişmektedir. Bitki koruma ürünlerinin eczanelerde satılması çok büyük tehlikeleri beraberinde getirecektir.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER