PAÜ BİYOM Müdür Yardımcısı Doç. Dr.

PAÜ BİYOM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alan: -Üniversitemizde yapılan Ar-Ge çalışmaları ve uygulamalarla Denizli, bitki genetiği ve tarımsal biyoteknoloji alanında bir merkez konumunda olacaktır


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali R. Alan, BİYOMun, ıslah çalışmalarının hızlandırılmasında büyük avantajlar sağlayan dihaploid (tozlanma ve döllenme olmaksızın sadece yumurta hücresinden elde edilen ürün) uygulamalarının en başarılı olarak yapılabildiği merkez konumunda olduğunu söyledi.
     Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Mehmet Gökçe ve DTO üyelerinden oluşan heyet, PAÜ BİYOMu ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.
     BİYOM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fevziye Çelebi Toprak ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali R. Alan tarafından karşılanan heyet, BİYOMu gezerek, bitkisel tohumluk ve çoğaltma materyallerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen Ar-Ge projelerini yerinde gördü.
     BİYOM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alan, heyete yaptığı açıklamada, BİYOM kompleksinde doku kültürü ve moleküler genetik laboratuvarları ile 750 metrekare tam donanımlı sera, bin metrekare gölge evi ve 2 bin metrekare uygulama parsellerinin olduğunu ifade etti.
     Alan, Üniversitemizde yapılan Ar-Ge çalışmaları ve uygulamalarla Denizli, bitki genetiği ve tarımsal biyoteknoloji alanında bir merkez konumunda olacaktır dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber PAÜ BİYOM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER