Zirve Üniversitesinin denizcileri, staja başladı

Zirve Üniversitesinin denizcileri, staja başladı


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü öğrencileri, staj eğitimine başladılar.
     Zirve Üniversitesinden yapılan açıklamada, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa,öğrencilerin denizcilik programlarına başlamadan önce Amerikalı ve Türk eğitmenler eşliğinde hızlı ve etkili bir şekilde İngilizce öğrenmesini sağladıklarını belirtti.
     Birinci sınıftan itibaren her yıl 3 ay staj yapma zorunluluğu olan Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünden 40 öğrencinin İstanbulun yanı sıra İngiltere, Gana, Nijerya, Rusya, Kanada, İrlanda, İtalya, Hollanda gibi ülkelerde faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde staja başladığını bildiren Kısa, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimizi dünyanın istediği standartta yetiştiriyoruz. Bunu sağlamak için kampüsümüzde yabancı dil ve denizcilik simülasyon laboratuvarlar kurduk. Açık deniz stajları is öğrencilerimizin uygulamaya yönelik yeteneklerini geliştirmekte. Denizcilik bölüm öğrencileri 3üncü ve 4üncü sınıfta alması gereken uygulamalı eğitimler için İskenderun Körfezinde, Ceyhanda 70 dönüm arazi üzerine kurulan Denizcilik Mükemmeliyet Merkezinde eğitimlerine devam edebiliyorlar. Bu merkezde bulunan modern simülatörler, filika eğitim platformu ve en yeni teknoloji ile donatılmış laboratuvarlar öğrencilerin çağa uygun standartlarda yetişmesi sağlanmış.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yuyanıcı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Zirve Üniversitesinin denizcileri, staja başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER