Zirvede kar, sahilde deniz keyfi

Zirvede kar, sahilde deniz keyfi -Antalyada kış mevsimi olmasına karşın sahilde denize giren vatandaşlar, kent merkezine sadece 45 kilometre uzaklıkta bulunan Saklıkent Kayak Merkezinde de karın keyfini çıkartabiliyor -Saklık


ANTALYA (A.A) - Okan Özer - Antalyada kış mevsimi olmasına karşın sahilde denize giren vatandaşlar, kent merkezine sadece 45 kilometre uzaklıkta bulunan Saklıkent Kayak Merkezinde de karın keyfini çıkartabiliyor.
     Türkiyenin turizm cenneti Antalyada bir günde iki mevsimi bir arada yaşamak mümkün. Kış mevsimi olmasına karşın güneşli havalarda denize girilebilen Antalyada, merkeze sadece 45 kilometre uzaklıkta, 2547 rakımlı Bakırlı Dağının eteklerinde bulunan Saklıkent Kayak Merkezinde de kar keyfi yapmak mümkün.
     Şehir yaşamından bunalanların sığınağı Saklıkent Kayak Merkezi, eşsiz doğasında acemi ve profesyonel kayak severleri bir araya getiriyor. Kayağa ve snowboarda yeni başlayanından profesyoneline kadar herkese keyifli kayak imkanı sağlayan pistlere sahip kayak merkezinde, 1 adet bin 400 metre uzunluğunda telesiyej, 2 adet teleski, 1 adet baby lift ve snowtubing lifti yer alıyor.
     Nisan ayına kadar kaliteli kayak imkanı sunan beyaz cennette sıcaklık gündüzleri en düşük sıfırın altında 5 derece oluyor. Kar kalınlığı zaman zaman Saklıkentte 230 santimetre, zirvede ise 5 metreye kadar ulaşabiliyor.
    
     -İnsanların tercih ettiği bir nokta-
    
     Saklıkent Kayak Merkezi snowboard eğitmeni İsa Alemdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her hafta sonu vatandaşların Saklıkente yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Alemdar, Bu yıl kar biraz gecikmeli geldi. Ancak yılbaşının ardından beyaz örtü burayı kapladı. Sezonumuz iyi geçiyor. İnsanların tercih ettiği bir nokta. İnsanlar sabah aşağıda denize giriyor, öğleden sonra da burada karın tadını çıkartıyor dedi.
     Saklıkente giden yolla ilgili sıkıntıların bulunduğunu belirten Alemdar, bu konuda yetkililerden yardım istedi.
     Alemdar, 7den 70e tüm insanlara kayak eğitimi verildiğini ifade ederek, İnsanların burada illa kayak ya da snowboard yapması gerekmiyor. Eğlencenin her türlüsü mevcut. İsterlerse kızak da kayabiliyorlar. Herkesin kendisine zaman ayırması gerekiyor. Burası da bunun için en güzel yerlerden bir tanesi diye konuştu.
     Saklıkentin ziyaretçilerinden Eda Kozan da Saklıkentin Antalya için büyük bir şans olduğunu söyledi. Dört mevsimi bir arada yaşadıklarını belirten Kozan, Bir anda denize girebiliyoruz, bir anda da kar üstünde çok güzel kayak yapabiliyoruz. Sömestir tatilimizi burada geçiriyoruz. Saklıkent her açıdan mükemmel bir yer. Çok güzel vakit geçiriyoruz. Her açıdan dört dörtlük günün geçirebileceği bir yer dedi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Zirvede kar, sahilde deniz keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER