Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur:

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: -Zararlı maddeler içeren okul malzemelerine dikkat edilmeli


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, velilerin zararlı maddeler içeren okul malzemeleri konusunda dikkatli olması gerektiğini bildirdi.
     Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilere satın alınacak okul kıyafeti, çanta ve ayakkabının yanı sıra defter, kalem, boya ve yapıştırıcı gibi malzemelerin yaşlarına, fiziksel yapılarına ve bilişsel gelişimlerine uygun olması gerektiğini belirtti.
     Velilerin kırtasiye alışverişlerinde çok dikkatli ve seçici olması uyarısında bulunan Uğur, şunları kaydetti:
     Çocuklarımıza çok cazip gelebilen kokulu ve renkli silgiler, kalemler ve boya malzemeleri çok masum görünseler de uzun süre kullanımına maruz kalanlarda bağımlılıklara neden olabilmektedir. İçeriğinde uçucu madde bulunan bu materyaller, ucuz olmaları, günlük yaşamda yaygın kullanılmaları ve kolay temin edilebilmeleri nedeniyle özellikle küçük yaştaki çocuklara cazip gelmektedir. Zararlı maddeler içeren okul malzemelerine dikkat edilmeli. İlgili kanun kapsamında, içeriğinde solvent bazlı uçucu madde bulunan tüm kimyasallar 18 yaş altı bireylerin alımına ve kullanımına yasaklanmıştır. Okullarda eğitim malzemesi olarak kullanılması da engellenmiştir. Bu tür malzemelerin satışını yapan yerlerin düzenli denetilmesi bu yasa kapsamındadır. Çocuklarımızın bu maddeler ile tanışmalarının önüne geçilmesinde en önemli görev aileye düşmektedir.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER