Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması -Kocaeli Valiliği: Yapılan düzenlemeler sonucunda, 124 bağımsız ilkokul, 74 bağımsız ortaokul, 306 ilkokul + ortaokul, 15 imam hatip ortaokulu, açılmasına karar verilmiştir


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valiliğince 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında, 124 bağımsız ilkokul, 74 bağımsız ortaokul, 306 ilkokul + ortaokul, 15 imam hatip ortaokulu açılmasına karar verildi.
     Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılması nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığının 2012/20 sayılı genelgesi uyarınca yapılan çalışmalar sonucunda, Kocaelide bulunan ilköğretim okulları, ilkokul, ortaokul, ilkokul + ortaokul ve imam - hatip ortaokulu olmak üzere yeniden yapılandırıldığı kaydedildi.
     Yapılan incelemede görüş ve önerilerin ilkokul ve ortaokulun aynı binada açılması yönünde yoğunlaştığı tespit edildiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Valiliğimize intikal eden bütün görüş ve öneriler titizlikle değerlendirilerek, gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Okulların yapılandırılmasında, öğrenci ve derslik sayıları, bina durumu, ulaşım imkanları ve okulların birbirleri ile olan mesafeleri esas alınmıştır. Yapılan düzenlemeler sonucunda, 124 bağımsız ilkokul, 74 bağımsız ortaokul, 306 ilkokul + ortaokul, 15 imam hatip ortaokulu, açılmasına karar verilmiştir.
     Açıklamada, okulların ilçeler bazındaki dağılımı ve sayılarının, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kocaeli.meb.gov.tr adlı resmi internet sitesinden yayınlandığı kaydedildi.
     Açıklamada, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, ilkokul 2, 3. ve 4üncü sınıfa devam edecek öğrencilerle, 6, 7. ve 8inci sınıfa devam edecek öğrencilerin halen bulundukları okullarda eğitim ve öğretimlerini tamamlayacakları bildirildi.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER