Yerleşik yabancılar aşure gününde buluştu


Antalya Manavgat'ta yaşayan yerleşik yabancılar, aşure etkinliğinde biraraya geldi. Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) ile Manavgat Yabancı Dostluk Derneği'nin (MADDER) organizasyonuna çok sayıda yerleşik yabancı katıldı. Yabancılar, bir yandan ikram edilen aşurenin tadına bakarken bir yandan da tarifini aldı.

Manavgat'ta yaşayan yerleşik yabancılarla bir araya gelmek ve Muharrem ayında aşure ikramı kültürünü anlatmak için aşure buluşması etkinliği düzenlediklerini belirten Bahçealtı, buluşmada bin kase aşure ikramı yaptıklarını söyledi.

Bu tür buluşmaların ülkeler arası kaynaşma ve dostluk köprüsü kurmada önemli gördüklerini belirten MADDER Başkanı Ezgi Bahçealtı, "Aşure buluşmasıyla yerleşik yabancılara toplumsal birlikteliğimiz sembolü olan aşurenin Muharrem ayındaki yerini tanıtmak istedik. Yabancı konuklarımız da böyle bir buluşmadan çok memnun kaldı. Bu tür toplumsal birliktelik, kaynaşma, tanışma ve kültürlerarası diyaloglarımızı sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

İngiliz Jan Turun, Nikholas Heron, Brain Davies ve Lesley Davies ikram edilen aşurenin tadını beğendiklerini belirtti. Aşuenin yapılışı ve Türk toplumdaki yeri hakkında bilgi sahibi olduğunu vurgulayan İngiliz Lesley Davies, "Aşure tatlısının içindeki malzemeler farklılıkların bir zenginlik olduğunu bizi gösteriyor. Bir kazan içinde bir araya gelerek ağızda güzel bir tat oluşturuyor. Farklı kültürelerin bir arada harmanlaması ağızlarda çok güzel tat bırakıyor. Güzel etkinlikten bizde mutluluk duyduk." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Yerleşik yabancılar aşure gününde buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER