YGS maratonu başladı


İSTANBUL (CİHAN)- Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) maratonu başladı. Saat 10.00'da başlayan ve 160 dakika sürecek sınavda 2 milyon 126 bin 681 aday yarışacak. Erken saatlerde sınav merkezlerinin önüne gelen öğrenciler kadar, velileri de heyecanlıydı. Adaylar içide ter dökerken, veliler de dışarıda dualarla destek oldu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin ilk aşaması olan 2015-YGS heyecanı başladı. Saat 10.00'da başlayan sınavda 2 milyon 126 bin 681 aday 81 il, ilçe merkezleri ve Lefkoşa olmak üzere 175 merkezde ter döküyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezleri önüne gelen adaylar kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirilerek sınav salonlarına alındı. Öğrencilerin sınavda kullanacağı kalem, silgi ve kalemtıraş ÖSYM tarafından verildi. Sınava girenlerin yanlarında sadece şeffaf şişeyle su almasına izin verildi. Öğrenciler, üzerlerindeki eşyaları sınav merkezlerindeki emanete bırakarak içeri girdi. Adaylar, soru kitapçığındaki 160 soruyu 160 dakikada cevaplandırmaya çalışacak.

Sabah erken saatlerde gelerek İstanbul Üniversitesi'nde sınava giren öğrenciler ile velileri heyecanlarını dile getirdi. Adaylar içerde yarışırken veliler de çocukları için dualar ederek destek oldu. Sınava giren öğrencilerden Bayram Kahraman, "Dershaneye gittim. Çok bir hazırlık yapmadım. Normal öğrenci gibi çalıştım. Kamu yönetimi okumak istiyorum. Heyecan var ikince defa giriyorum. Geçen sene çalışmamıştım bu sene çalıştım. İnşallah bu senen başarılı olacağım." dedi.

Öğrenci velisi Fatma Kahraman ise "Çok heyecanlı bir durum. Allah herkese nasip etsin. Benim oğlum geçen sene istediği bölümü kazanamadı. Başarı yapmıştı. Umarım bu sene daha başarılı olur. En büyük hayalim. İlk çocuğum. Herkesin çocuğuna başarılar dilerim." diye konuştu.

Adaylardan Fatih Günberlek, " Çok heyecanlıyım. Üçüncü defa giriyorum. İleryen dönemlere göre heyecan biraz daha artıyor. İnşallah iyi geçer." ifadelerini kullandı.

Başka bir aday Melis İşcan da "İkinci defa sınava giriyorum. Sınava gerektiği kadar çalıştım. Heyecan az ama elimden geleni yaptım. Psikoloji bölümü okumak istiyorum. Heyecan şuan yok ama sınavda oluyor. Oda beş on dakika sonra geçiyor." dedi.

İsmini açıklamayan bir aday ise "Çok heyecanlıyım. İlk feda giriyorum. Bilgisayar bölümünü istiyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber YGS maratonu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER