YÖK Başkanı Saraç: Yükseköğretim siyasetin, savaşların ötesinde bir alandır


Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ilk kez Türkiye'de bulunan yabancı ülkelerinin eğitim temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda yabancı eğitim temsilcilerine seslenen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Yükseköğretim siyasetin, savaşların, çatışmaların ülkelerin aralarındaki ihtilafların ötesinde bir alandır ve bu güçlüklerin aşılabilmesi için önemli değerler sunmaktadır." dedi.

YÖK tarihinde ilk kez Türkiye'de bulunan yabancı ülke büyükelçiliklerinin eğitim ataşeleri ve temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç toplantının açılış konuşmasını yaptı.

Sözlerine 'DNA Onarımı' çalışmaları ile kimya dalında Nobel Ödülü alan Prof. Dr. Azizi Sancar'ı tebrik ederek başlayan Saraç, şunları kaydetti: "Yükseköğretim siyasetin, savaşların, çatışmaların ülkelerin aralarındaki ihtilafların ötesinde bir alandır ve bu güçlüklerin aşılabilmesi için önemli değerler sunmaktadır. Bir ülkenin yükseköğretiminin başarısını sadece o ülkeye gelen yabancı öğrenci sayısı ile ölçmek doğru değildir. Doğru olan bu ilişkinin karşılıklı olarak gelme ce gitme şeklinde olması, yani o ülkenin dışarıya öğrenci göndermesini de kapsamasıdır. Bu bağlamda hareketlilik için verilen derecelerin, diplomaların karşılıklı olarak tanınmasıdır. Elbette burada 'o derece ile elde edilen yeterlilikler' temel olmalıdır. Bizler sizlere YÖK'ü ve yükseköğretimimizi tanıtmak istiyoruz. Türkiye'deki yükseköğretimin sürekli iyileşme sürecinde olduğunu sizlere bildirmek istiyoruz.

Sizlerle yükseköğretim alanında daha verimli daha sonuç üretici bir ilişki kurmak istediğimizi beyan etmek işitiyoruz. Bu toplantıyı Türk yükseköğretimin yönetilmesinden, planlanmasından ve denetlenmesinden sorumlu en üst kurum olan YÖK'ün sizlerin temsil ettiğiniz misyona uzattığı bir el olarak kabul edin. Yükseköğretim alanında ülkelerimizin karşılıklı menfaatleri çerçevesinde her türlü cesaretli adımı atmaya hazırız. Bugün gerçekleştirilen böyle bir toplantının ülkemizde ilk defa yapıldığını söylemem yeni YÖK yönetimi olarak gerçekleştirmek istediklerimiz ile ilgili sizlere ipucu verecektir."

Konuşmanın ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal katılımcılara İngilizce olarak 'Türkiye Yükseköğretim Sisteminin Genel Yapısı' hakkında sunum gerçekleştirdi.

Toplantı, Türkiye yükseköğretimi ile uluslararası eğitim camiası arasında bir tanıtım toplantısı özelliği taşıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber YÖK Başkanı Saraç: Yükseköğretim siyasetin, savaşların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER