Yöresel lezzetleri Karadeniz Günleri'nde Bursalılarla buluşturdular


Bursa'da yaklaşık 20 hemşehri derneğinin destek verdiği ve Karadeniz Platformu tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Karadeniz Günleri, yöresel lezzetleri Bursalılarla buluşturdu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde 9-13 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Karadeniz Günleri kapsamında özellikle Karadeniz yöresine ait ürünler ziyaretçilerini büyük ilgisini çekiyor.
Karadeniz balı başta olmak üzere, peyniri, tereyağı, kaşarı, helva ve Trabzon ekmeği ile Gümüşhane Kürtün Araköy ekmeği ilgililerinin beğenisine sunuldu. Karadeniz kökenli vatandaşlar başta olmak üzere Bursalılar tarafından büyük ilgi gösterilen etkinlik kapsamında ziyaretçiler ürünlerden tadarak satın alabiliyor.

ÜRÜNLERİ TADARAK ALIYORLAR

Turabozan Süt Ürünleri sorumlularından amık Yavuz, Bursa Karadeniz Günlerine Trabzon'dan katıldıklarını belirterek, "Şükürler olsun iyi gidiyor. Ürünlerimizi gelen ziyaretçilerimiz tadarak alıyorlar. Lezzetine varınca da ürünlerimizi almaya çalışıyorlar. Kendi yöremize has yaptığımız ürünler var. Yazın yaparak stokladığımız ürünlerimizi bunun gibi tanıtım günlerinde sunuyoruz." dedi.

Bursa Karadeniz Günlerine bu yıl başta kuymak yapımı için kullanılan tel peynir olmak üzere çeşitli ürünler getirdiklerini anlatan Namık Yavuz, "Su değirmeni ununu getirdik. Ayrıca bayağı meşakkatli yapımı olan varil peynirimiz var. Yine tereyağlarımızı getirdik. Tereyağının kilosunu 35 liradan satıyoruz. Varil peynirinin kilosunu 30'dan satıyorduk ama vatandaşın ekonomik gücü olmadığı için 25 liraya indirdik. Ayrıca yine bizim kendi yaptığımız yöresel peynirler var." şeklinde konuştu.

ARAKÖY EKMEĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Bursa Karadeniz Günlerine Gümüşhane Kürtün Araköy'den katılan ekmekçi Mustafa Bodur da ilginin beklentilerinden daha iyi olduğunu söyledi.

Karadeniz Günlerine Kürtün Araköy ekmeği getirdiklerini anlatan Bodur, şunları ifade etti: "Çok şükür umduğumuzdan daha iyi gidiyor şuanda. Buraya Gümüşhane Kürtün Araköy ekmeği ve Trabzon ekmeği getirdik. Bu ekmeği kendimiz üretiyoruz. Bir hafta, 10 gün bayatlamıyor. İçinde un, su, tuz ve ekşi mayadan başka hiçbir madde içermez, tamamen doğaldır. Unu ise organik olarak su değirmeninde üretiliyor."

Bursa'ya yeni gelmelerine rağmen büyük ilgi gördüklerini anlatan Mustafa Bodur, "Ekmeklerin kilosu 5 lira. Tanesi ise 15-20 lira tutuyor ağırlığına göre. Ayrıca müşteri ne kadar dilerse biz o kadar dilim olarak da kesip veriyoruz." şeklinde konuştu.

Kürtün Araköy ekmeği alan Emine Şahin ise annesinin de İznik'te buna benzer ekmek yaptığını vurgularken, "Araköy ekmeğini biliyorum. Ekşi mayalı, tam buğday ekmeği. Uzun süre dayanması ile birlikte lezzetli bir ekmek. Ekşi mayayla da yapıldığı için daha farklı. Benim annemde zaten yapıyor." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Yöresel lezzetleri Karadeniz Günleri'nde Bursalılarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER