Yozgat'ta tarım alanları göletlerle sulanacak

Yozgat'ta tarım alanları göletlerle sulanacak

Yozgat'ta tarım alanlarının sulanmasına yönelik programa alınan 15 sulama amaçlı göletten Halıköy, Büyükmahal ve Gülşehri göletlerinde çalışmalar devam ediyor. 4 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip gölet inşaatının yüzde 90'lık kısmındaki çalışmalar tamamlandı.

Yozgat'ın Kadışehri ilçesi Halıköy beldesinde Sümbül deresi üzerinde kurulması planlanan sulama göleti ile 5 bin 180 dekar tarım alanı kapalı sistemle sulanacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat'ta taşkın sorununu ortadan kaldırmak maksadıyla başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtildi. Yerköy ilçesinden geçmekte olan Kızılırmak'ın bir kolu olan 37 kilometre uzunluğundaki Delice Irmağı ıslah çalışmalarına hız verildi. 2010 yılında başlanılan Delice Irmağının Islahı ve Taş Tahkimatı projesi kapsamında bugüne kadar toplam 30 kilometre çift taraflı taş tahkimatlı set de yapıldı. Bu yıl ise planlanan 3 kilometre uzunluğunda çift taraflı set imalatıyla ilgili çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Proje kapsamında Yerköy ve civarındaki 30 bin nüfus ile 10 bin dekar zirai arazinin taşkın zararlarından korunacağına dikkat çekildi.

Halıköy Belediye Başkanı Zeki Şimşek, bölgedeki tarım alanlarının sulama suyu ihtiyacını karşılamak üzere projelendirilen göletin bölgedeki tarım alanlarına hayat vereceğini söyledi. Şimşek, beldedeki büyük projelerinden olan 'Sulama Göleti' projesinin büyük ölçüde tamamlandığını, kısa bir süre içerisinde bitirileceğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat'ta tarım alanları göletlerle sulanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER