Yozgatlılar Yenimahalle'de buluştu


Yozgat Sorgun Yukarı Emirler Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği, hemşehrilerini Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu'nda bir araya getirdi.

Üçüncüsü düzenlenen Birlik ve Dayanışma Buluşması'na katılım oldukça yoğun oldu. Yozgatlıları, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Çetin, meclis üyeleri ve muhtarlar da yalnız bırakmadı.

Yozgat Sorgun Yukarı Emirler Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cafer Acer, Acer, "3'üncüsünü düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğimiz bununla kalmayacak, daha nice birlikte güzel programlara imza atacağız" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu da Yozgatlıları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar adına selamladığını ifade ederek, "Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı onur duyuyorum ve bu gece de emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye olarak memleketinden göç edip gurbet ellerde yaşayan, buralarda örf ve adetlerini yaşatmaya çalışan hemşehri derneklerinin değerini biliyoruz. Hemşehri derneklerine her türlü katkıyı sağlıyoruz. Bilindiği gibi ülkemiz çok sıkıntılı dönemlerden geçiyor. Cumhuriyeti ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmaya çalışanlar var. Bizler her gün Anadolu'nun dört bir tarafından gelen şehit haberleriyle uyanıyoruz. Tüm bunların bir an önce son bulunmasını ve Yukarı Emirler Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği dayanışma gecesinin, ülkemizin içinde bulunduğu günlere ışık tutmasını diliyorum" diye konuştu.

Federasyon Başkanı Çetin de, Yukarı Emirler Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin federasyona katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Üyelerimizden bir tanesi olan bu köy derneğimiz, henüz 1 ay önce federasyonumuza katıldı. Dolayısıyla sizlerle birlikte kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Sizlerle daha da kuvvetlendik. Federasyon olarak 30 civarı köyü temsil ediyoruz. Hedefimiz 80 köyü bünyemize katmak. Sorunlarımızı, sıkıntılarımız çözebilmek için tek yol bir olmak, beraber olmak" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Yozgatlılar Yenimahalle'de buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER