Yüce Divan oylaması öncesi gizlenen şok bilgi!

CHP’li Özgündüz, bakan çocuklarının Rıza Sarraf ile ilişkisini belgeleyen bilirkişi raporunun Meclis’e gönderilmediğini açıkladı. Yüce Divan oylaması öncesi gizlenen raporun iddiaları doğruladığını söyledi.

Yüce Divan oylaması öncesi gizlenen şok bilgi!

CHP Milletvekili Ali Özgündüz, yolsuzluk soruşturmasına adı karışan 4 eski bakanla ilgili kayıp evrak skandallarının ardından şok bir bilgiyi daha gündeme getirdi. Eski bakanlarla ilgili Yüce Divan oylaması öncesi, eski bakan Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ile eski bakan Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan’ın bilgisayarındaki verilere ilişkin bilirkişi raporunun Meclis’e gönderilmediği öne sürüldü.

SARRAF İÇİN MEKTUP

Yüce Divan oylaması öncesi Meclis’e gelmesi gereken ve dosyada yer alan raporla ilgili Özgündüz, “Meclis’ten gizlenen rapor, bakan çocuklarının Rıza Sarraf ile ilişkisini ortaya koydu. Rapor, ilişkiyi gösteren excel raporlarını doğrulayor.  Barış Güler’in bilgisayarından çıkan, Muammer Güler’in Rıza Sarraf için Çin bankalarına yazdığı referans mektubuna ilişkin değerlendirmeler olan rapor iddiaları doğruluyor” dedi.

MUHALEFET İSTEDİ

Özgündüz, Komisyon çalışmaları sürerken gündeme getirdiği kayıp evrak skandallarını ‘17 Aralık Nedir? Yargıya Darbe mi, Hükümete Darbe mi?’ adlı kitabında topladı. Özgündüz, muhalefetin raporu talep etmesine rağmen Komisyon Başkanlığı’nın raporu istemediğini anlattı.

DOSYALAR YENİDEN AÇILACAK


CHP’li Özgündüz, 17/25 Aralık için “Suçüstü yapılan bir hırsızlık ve yolsuzluk olayı” dedi. Özgündüz, “Tapeler, montaj tartışması, kafa karışıklığı var. Kitapta belgeleri ile ortaya koymaya çalıyoruz” diye konuştu. Özgündüz, “Komisyondan da, kamuoyundan da, Meclis’ten de birçok şeyi gizlediler. AKP iktidardan gittiği anda bu dosyalar yeniden açılacak. Her şey alenileşecek” diye konuştu.

FİREYLE YOLU KAPATTILAR


Meclis’teki oylamada AKP’lilerin oylarıyla Çağlayan, Güler, Bağış ve Bayraktar’a Yüce Divan yolu kapanırken AKP 4 oylamada 22-48 oy arasında fire vermişti. En çok fire Bağış’ın oylamasında yaşanmıştı.

KAYIP EVRAKLARI BUGÜN DUYURMUŞTU

Meclis Soruşturma Komisyonu raporunda, Meclis’e gönderilen 10 numaralı klasördeki 182 sayfa evrak ile 4,5 sayfalık fezleke üst yazısının kayıp olduğu skandalı BUGÜN Gazetesi duyurmuştu.

Ezelhan ÜSTÜNKAYA- BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Yüce Divan oylaması öncesi gizlenen şok bilgi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER