'Yüksek enflasyon memura verilen zammı sıfırladı'


Kamu Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, enflasyonun yüzde 7,95 lira olarak açıklanmasıyla memur maaşlarının adeta sıfırlandığını söyledi.

Şenol, yaptığı açıklamada eylül ayına ilişkin enflasyon rakamlarıyla 2015 yılı için belirlenen yüzde 5 enflasyon hedefinin tutturulamayacağının bir kez daha anlaşıldığını belirtti. Şenol, "Buna göre Eylül ayında bir aylık TÜFE 0,89 oranında artarken bir yıllık enflasyon da toplamda yüzde 7,95 oldu. Hatırlanacağı gibi memurlara bu yıl için yüzde 3+3 zam ve enflasyonun bu oranın üzerinde gerçekleşmesi durumunda, enflasyon farkı ödenmesi kararlaştırılmıştı." dedi.

Nizamettin Şenol, kış ayları ve okul masraflarının ailelerinin belini bükeceği zorlu bir eğitim, öğretim dönemi bulunduğunu anlattı. Şenol, şunları kaydetti: "Şimdi harcamalara bir de ısınma giderleri, servis masrafları, kitap, kalem, defter gibi kalemler de eklenecek. Havaların soğumasıyla sebze, meyve fiyatları artacak, enflasyon daha hızlı yükselecek. Bütün bu gelişmeleri hesap edemeyen yetkili sendikalar ise toplu sözleşme masalarında memurları yüzde 3'lük 5'lik zamlarla oyalıyorlar."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Yüksek enflasyon memura verilen zammı sıfırladı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER