Yüksekdağ: Anayasal düzleme karşı suç işleyen Cumhurbaşkanı'nın kendisidir


HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP Eş Genel Başkanları'nın dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili açıklamasına cevap verdi. Yüksekdağ, "Bizler bu siyaset yapma biçimiyle onun böldüğü halkı birleştiriyoruz. Birleştirmeye çalışıyoruz. Esas bölücü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisidir. Anayasal düzleme karşı suç işleyen Cumhurbaşkanı'dır." dedi.

HDP Van il merkezinde 'Yarını bugün kuruyoruz' sloganıyla düzenlenen konferansa HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları ile HDP, DBP il ve ilçe yöneticileri katıldı. Konferansta konuşan HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "HDP'li yöneticilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir." sözlerine cevap verdi.

Defalarca dokunulmazlıklarının kaldırılması için talimat verildiğini kaydeden Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı'nın gece gündüz kendi haklarındaki soruşturmaları saydığını ifade etti. Açılan soruşturma sayısının 163 tane olduğunu Cumhurbaşkanı'ndan öğrendiğini aktaran Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesinin sözcüleri olarak rolümüzü işlevimizi kırmaya çalıştılar. Etkisizleştirmeye çalıştılar. Meclisin kapısına 'Beyaz toros'ları dayadıkları günlerden bu yana bütün seçilmişlerinizin milletvekilleri ve eş genel başkanlarımız da dahil olmak üzere zaten hiçbir zaman siyasi dokunulmazlığı olmamıştır. Peşimizde canlı bombalarla siyaset yapanlar, her gün bir suikast tehdidiyle, ihbarıyla birlikte mücadele yürütenler, gittiğimiz her yerde milletvekillerimizle ve eş genel başkanlarımıza polislerin saldırısına kontra-güçlerin saldırısına maruz kalanlar bizleriz. Buna rağmen bizleri durduramadınız. Yıllar boyunca, dokunulmazlıkları kaldırma ve siyasi yasaklar yoluyla sayısız kez bu halkın siyasi iradesine saldırı düzenlediniz. Durduramadınız, caydıramadınız, geriletemediniz. Aksine daha güçlü geldik. 7 Haziran'da 80 milletvekiliyle meclise girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin. Artık diyecek hiçbir şey bulamıyorum gerçekten. Görmekten, ürkmekten, çekineceğimiz, sakınacağımız hiçbir şey yok."

"Bizim yolsuzluk dosyalarımız yok. Bizim bütün sülalemizle içine girdiğimiz kirli, çamurdan suç organizasyonlarımız yok." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap veren Figen Yüksekdağ, şunları kaydetti: "Bizim hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Neye düşman Cumhurbaşkanı? Söze düşman, düşünceye, siyasete düşman. Kendisinin yapamadığı şeyi sözle, düşünceyle, projeyle, çözüm projesiyle biz yaptığımız için bizlere düşman. Kan gövdeyi götürmüş memlekette, bir çözüm projesi bir hareket planı sunmaktan acizler. Böyle bir niyetleri de yok. Halkların Demokratik Partisi, 3 kurumla birlikte bir demokratik çözüm projesi sunuyor. Buna düşman. Esasta neden korkuyor biliyor musunuz? Bizler bu siyaset yapma biçimiyle onun böldüğü halkı birleştiriyoruz. Birleştirmeye çalışıyoruz. Esas bölücü Cumhurbaşkanı'nın kendisidir. Anayasal düzeleme karşı suç işleyen Cumhurbaşkanı'dır. Sokağa çıkma yasakları mı? Anayasa'ya uymuyor. İhlal ediyorsunuz. Rejim fiili olarak değişmiştir demekle fiili olarak, böyle davranmak mı Anayasa'ya uyuyor. Çiğniyorsunuz. Cumhurbaşkanı dedi 'delik deşik oldu bu anayasa' daha fazla delik deşik etmede de bir sakınca yoktur. Ama Cumhurbaşkanı hakkında herhangi bir soruşturma yok. Herhangi bir şekilde kendisini rahatsız hissetme yok. Bizleri dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla tehdit ediyor. Siz elinizdeki bu kadar güçle, bu kadar otoriteyle bu kadar acizleşiyorsanız, size söyleyecek tek bir şeyimiz yok. Tankla, topla, devasal devlet gücüyle ve bunları tek elde toplayarak bir yönetim mekanizması kurmuşsunuz ve hala bugün dokunulmazlıkları kaldırmak, siyasi yasaklar gibi aciz yöntemlere, bayağı yöntemleri icra ediyorsanız, bu sizin aczinizin ifadesidir. O şatafatlı sarayda oturan şahsiyetin aczinin acziyetinin ifadesidir. Bizim de şanımızdandır."

İlk dokunulmazlık tartışması yapılmaya başladığında 80 milletvekiliyle dilekçeleri imzaladıklarını belirten HDP Eş Genel Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Götürdük meclis başkanına verdik. Buyurun dedik. Hodri meydan. O dilekçeler halen duruyor. Bizim gelip geçtiğimiz yollarla bizi caydırabileceklerini sanmasınlar ve bizler bugün tarihsel olarak çok şükür başımız dik alnımız ak bu kritik süreçte, bu kritik sürecin geçiş aciliyetine uygun bir demokratik, siyasi pozisyon üstlenmeyi ve bu pozisyonun gereklerini yerine getirmeyi başarabiliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekdağ: Anayasal düzleme karşı suç işleyen Cumhurbaşkanı'nın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER