Yumurtalık'ın su sorunu çözüldü


Yıllarca su sıkıntısı çeken Adana'nın Yumurtalık ilçesi, bu dönem ASKİ'nin yaptığı 11 kilometre uzunluğundaki yeni su hattı sayesinde bu sorunundan kurtuldu.

Adana'nın sahil ilçesi olan Yumurtalık, yaz mevsiminde nüfusunun artması nedeniyle su sıkıntısı yaşıyordu. Ayrıca yazın tatile gelen yerli turistlerin de yaşanan susuzluk nedeniyle bölgeyi terk etmeleri de esnafların ekonomik olarak problem yaşamasına sebep oluyordu. Dönem dönem 10-15 gün susuz kalan vatandaşlar bir an önce bu durumun çözülebilmesi için defalarca belediyeye başvurdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına dahil olan Yumurtalık 11 kilometre uzunluğundaki yeni su hattı neticesinde su sorunundan kurtuldu. Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin ilçelerinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, önceden uzun süre susuz kaldıklarını artık sularının kesilmediğini belirtti.

Yumurtalık ilçesinde uzun yıllardır süregelen problemi çözüme kavuşturmayı öncelikli projeler arasına aldıklarını vurgulayan ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, "Adana'nın her noktası bizim için önemli. Tek gayemiz vatandaşlarımıza gereken hizmeti verebilmek. Yumurtalık, deniz turizmi açısından da çok önemli bir ilçemiz ve yaşanan sorun ne yazık ki yakışmıyordu. Artık vatandaşlarımız uzun süreli su kesintilerine maruz kalmıyorlar ve günlük yaşamlarını sorunsuz sürdürebiliyorlar." dedi.

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik de göreve geldiğinde esnafın susuzluk nedeniyle kepenk kapatma noktasına geldiğini anlatarak, tankerlerle vatandaşlarına evlerine su taşıdıklarını söyledi. Başkan Filik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni yasa ile Büyükşehir'e bağlanan ilçemize ASKİ şantiyesi ve abone şubeleri açıldı. Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, Yumurtalık'a yeni su hatları çekti ve Burgaz suyunu ilçeye getirdik. Bu dönemde vatandaşlarımız, esnaflarımız hiç susuz kalmadı."
CİHAN
<< Önceki Haber Yumurtalık'ın su sorunu çözüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER