Yunan basınından 'İpek Medya'ya baskın' yorumları

Yunan basınından 'İpek Medya'ya baskın' yorumları

Yunan gazeteleri, İpek Medya Grubu'na kayyum atanmasına geniş yer verdi. Seçimlere günler kala böyle bir girişimin endişeleri iyice artırdığı belirtilen haberlerde, polisin şiddet kullanarak "tank ve susturma demokrasisini" hayata geçirdiği yorumu yapıldı.

İpek Medya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Bugün Tv ve Kanaltürk'e yapılan operasyon, Yunan gazeteleri tarafından sert bir dille eleştirildi. Efimerida Sintakton gazetesi, "Tank ve susturma ile demokrasi" başlıklı geniş haberinde, Cumhuriyet Bayramı'na işaret ederek şu ifadeleri kullandı: "Gri bir fonda Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıldönümü, Türk polisinin İpek Medya Grubu'na gerçekleştirdiği seçim öncesi baskınıın gölgesinde kutlanıyor."

Muhalif iki televizyon kanalının karartıldığını yazan gazete, polisin gaz ve jop kullanarak kanala girdiğini ve kayyumun zor kullanarak göreve başladığını belirtti. Avrupa Birliği'nin tepkilerine de yer veren gazete, Reuters tarafından sızdırılan Türkiye'nin ilerleme raporunda, insan hakları ve basın özgürlüğüne ilişkin kaygıların yer aldığını ancak bu raporun Brüksel'in çekmecesinde saklandığını yazdı.

Elefteros Tipos gazetesi ise, "Erdoğan muhalifi kanallara polis baskını; Basını susturma operasyonu" başlıklı haberinde önceki gün yaşananları okurlarına detaylı bir şekilde aktardı. Kayyumun AKP ve hükümet yanlısı olduklarına dikkati çeken gazete, "Erdoğan'ın damadının yöneticisi olduğu Sabah-ATV'de çalışan kişilerin gerçekte İpek Medya Grubu'nu işgal ettiğini" belirtti.

Ethnos gazetesi de siyah zeminde çıkan Bugün gazetesi fotoğrafının altına, "Türkiye demokrasisi ve özgürlükleri için kara bir gün" cümlesini yerleştirdi.

Yunan basın-yayın organları, kayyum tarafından basımı durdurulan Bugün ve Millet gazetelerine ilişkin haberlerinde ise Türkiye'de medyayı susturma girişiminin iki gazetenin basımının engellenmesiyle sürdüğünü ifade etti. Gazetelerin sosyal medya üzerinden okura ulaştırılmaya çalışıldığı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yunan basınından 'İpek Medya'ya baskın' yorumları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER