Yüreği büyük çocuk

Sokak çalgıcısı küçük Ömer dört kardeşin en büyüğü… Abilik ve en büyük evlat olmanın verdiği sorumluluk birkaç yıl önce omuzlarına yüklenmiş.

Yüreği büyük çocuk


Zaman Tv muhabiri Ayşe Polat Şimşek'in hazırlayıp sunduğu "Mikrofon Sende" programında "akıl yaşta değil baştadır" dedirtecek bir röportaj gerçekleştirildi. Şimşek'in göz yaşlarını tutamadığı o röportajın detayları:

Ona, Mikrofon Sende çekimi için gittiğimiz Avcılar meydanında rastladık. Sokaklarda, elinde orgla müzik çalarak akşamları evine birkaç kuruş götürebilmenin derdindeki Ömer'e 2015'in nasıl geçtiğini ve yeni yıldan beklentilerini sorduk.

9 yaşında 4. Sınıf öğrencisi Ömer, her gün Esenyurt'taki evinden çıkıp okuluna gidiyor. Dersler bitince diğer çocuklar gibi tekrar evinin yolunu değil, müzik çaldığı semtlerin yolunu tutuyor. Kağıt toplayarak çocuklarına bakmaya çalışan anne babasına destek olan Ömer ‘Ablacım zor durumdayız. Annemin babamın getirdikleriyle evin geçimini yapamıyoruz. Mecbur çalışmak zorundayım' diyor.

Ömer'e bir gününü sorduğumuzda ‘Böyle ekmek parası kazanıyorum. Akşam oldu da mı bazı ablalara söylüyorum, marketten birkaç eşya aldırıyorum. Sonra da minibüsle evime gidiyorum. ‘ diyor. Hiçbir yardım alamadıklarına söyleyen Ömer, ‘aydan aya okul maaşım var 70-80 lira yatıyor. Bir tek o yardım var. Bir de iki üç ayda bir erzak geliyor ama içinde de hiçbir şey çıkmıyor zaten abla.' diye ekliyor.

Yüreği güzel Ömer'in 2016'dan beklentisi ise ailesinin geçimini sağlayıp anne babasıyla mutlu bir hayat sürmek.  Yaşıtlarının birçoğu anne ve babasının aldıklarını beğenmezken, o koca yüreğiyle ailesine destek olmanın derdinde. İstanbul'un soğuk kış gününde herkes montuna sarılırken o, önünde para kutusuyla müziğini çalıyor.
<< Önceki Haber Yüreği büyük çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER