Yurt Dışında propaganda yapmak zaten yasakmış...

Almanya ve Hollanda'nın AKP'li Bakanların referandum çalışması yapmasına izin verilmemesi tartışılırken Yurt Dışında propaganda yapmanın yasak olduğu ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Seçimlerde yurt dışında propaganda yapmak yasakmış. Ama ne dense bu yasağı getirenler bile unutmuş.Büyük bir gayretle yurt dışında toplantı yapmak için çabalayan Başbakan ve Bakanların aslında suç işledikleri ortaya çıkardı.

Bu yasağı bugün Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık getirdi. 

'Almanları haklı çıkaran yasayı bizzat biz çıkarmışız ama anlaşılan sonra unutmuşuz... Ya da unutmuş görünüyoruz. Hangi yasayı mı? Bakanlarımızın o ülkelerde konuşmasını engelleyen yasayı...


Bu da nereden çıktı derseniz? Efendim, yıl 2008. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 22 Ocak günü TBMM’ne sevk edilen bir tasarı... Adı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı. AKP’lilerin oylarıyla kabul edilip Meclis’ten geçen 298 sayılı bu tasarının 94. maddesi aynen şöyle diyor.

“Yurt dışında ve yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandası yapılamaz.”

Bu hatırlatmadan sonra geliyoruz Yüksek Seçim Kurulu’nun referandumla ilgili kararlar aldığı 15 Şubat 2017 tarihli toplantısındaki kararına. “Halkoylaması süresince yapılamayacak işler” başlıklı (J) maddesinin (a) fıkrasına. Aynen şöyle:

“Yurt dışında ve gümrük kapılarında her türlü propagandanın yasak olduğuna (298/A-son, 94/E-6)”

Demek ki neymiş? Milletvekili seçimleri ya da referandumda yurt dışında propaganda yapılmasını yasaklayan Almanlar değil, bizzat bizim kurumlarımızmış... Ama kendi yasa ve kararlarımızı unutmuşuz...
<< Önceki Haber Yurt Dışında propaganda yapmak zaten yasakmış... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER