Zaho'da bekletilen Cizreli TIR şoförü: Evime gitmek istiyorum, izin verilmiyor


Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı, yeni dramları da beraberinde getiriyor. Evi Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde bulunan TIR şoförü Baran Dündar, Habur'dan giriş yapamadığını belirterek, "Zaho'da bekletiliyoruz. Eşim ve 4 çocuğum çatışmaların yaşandığı Cudi mahallesinde. 2 yaşındaki çocuğum sabahlara kadar ağlıyor." ifadelerini kullandı.

Cizre ve Silopi'de sokağa çıkma yasağı 5. güne girdi. Nur, Sur, Cudi ve Yafes mahallelerinde çatışmalar devam ediyor. Yaklaşık 80 bin insanın yaşadığı bu mahallelerde kullanılan silah ve patlayıcılar büyük risk taşıyor. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı gün yurt dışında bulunan 4 çocuk sahibi Cizreli TIR şoförü Baran Dündar, Zaho'da bekletiliyor. Habur'dan giriş yapamadığı için duruma isyan eden Dündar, şöyle konuştu: "Eşim ve 4 çocuğum Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde. Orada yoğun çatışmalar var. 2 yaşındaki çocuğum sabahlara kadar ağlıyor. Bir delilik yapıp yürüyerek gelmeyi düşündüm. Ancak kör bir kurşuna hedef olup ölebilme ihtimalim olduğu için vazgeçtim. Burada yalnızca Kürtler yok, Türkler, Araplar, Aleviler ve Lazlar var. Eşimle son görüşmemde elektriklerin kesildiği, soba bacası olmadığı için soba da yakamadıklarını ve çocuklarımın soğuktan titrediğini söyledi. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Çok kötüyüm. Çocuklarımızın okuması gerekirken, okullar şu an karargaha çevrilmiş durumda."

Öte yandan Cizre'deki çatışmalarda 15 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği, biri çocuk 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Zaho'da bekletilen Cizreli TIR şoförü: Evime gitmek istiyorum,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER