"Zaman'a kayyım atanması dünya kamuoyu önünde Türkiye'yi zor duruma düşürür"


Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasının, dünya kamuoyu önünde Türkiye'yi zor duruma düşüreceğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Arslan, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasına tepki gösterdi. Bu tür kararların yasal dayanağı olmayan kararlar olduğunu belirten Aslan, bu yapılanın, sindirmeye, haber alma özgürlüğünü kısıtlayıcı, basını susturmaya yönelik davranışlar olduğunun altını çizdi. Arslan, "Bu anlamda alınan kararı ve Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasını doğru bulmuyoruz. Eğer işlenen bir suç varsa, bu başka şekilde de soruşturulabilir. Önceki el konulan yazılı ve görsel basında olduğu gibi, genelde bu kurumları iflas ettirmeye, zarar ettirerek kapatılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Bu da hem Türk demokrasisi açısından hem ekonomik açıdan ve dünya kamuoyu önünde ülkemizi zor duruma düşürecek bir konudur." dedi.

Yasalar kullanılarak, aslında yasaların normalde izin vermediği ama değişik düşünceler, değişik şekillerde amaca uygun şekilde yasalar yorumlanarak kurumların yok edilmeye, sindirilmeye çalışıldığını kaydeden Arslan, "Bunu doğru bir davranış olarak görmüyoruz. Hukuki değil, yasal değil. Doğruluktan çok hukuki ve yasal değil. Bu yapılan, belli iktidar güçleri, iktidarı elinde bulunduranların, belli bir kesimi sindirmek, belli bir düşünceyi sindirmek, onun yaşamasına engel olmak için ortaya konulan bir tavırdır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber "Zaman'a kayyım atanması dünya kamuoyu önünde Türkiye'yi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER