Zeit Gazetesi: Meclis komisyonu, NSU'nun beş sırrını çözmeli


Sekizi Türk olmak üzere toplam 10 cinayet, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu vakalarından sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü hakkında Federal Meclis'te yeni bir araştırma komisyonu kurulacağı dillendiriliyor. Konu hakkında internet sayfasında bir makale yayınlayan Zeit Gazetesi, komisyonun NSU'nun beş sırrını açığa çıkarması gerektiğini yazdı.

Gazetedeki haberde, açıklık bekleyen konulardan ilkinin '4 Kasım 2011 günü örgüt üyesi olmakla suçlanan Beate Zschaepe'yi, Sachsen İçişlerine ait bir telefondan kimin aradığı' olduğu belirtildi. Gazete, NSU terör örgütüne yakın olan istihbarat adına çalışanların kimler olduğu ve Neonazi teröristlerin onlara neler anlattığının tespitinin önemli olduğunu bildirdi. NSU terör örgütüne silah ve maddi yardımlar yapıldığını hatırlatan gazete, örgütün kaç üyesi olduğunun da tam olarak bilinmediğini ifade etti. Gazete, NSU'nun üç üyesinin istihbarat birimleri ile ilişkisi olduğunun tespit edilmediğine dikkat çekip, üçlünün yakalanamamasında bu birimlerin rolünün de tam bilinmediğini belirtti.

Gazete son olarak komisyonun, yetkili kurumların Neonazi konusunda ne kadar duyarlı hale geldiğinin tespit edilmesi gerektiğini yazıp, geçtiğimiz günlerde Neonazi gruplara yapılan baskınları hatırlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Zeit Gazetesi: Meclis komisyonu, NSU'nun beş sırrını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER