Zonguldak'ın geniş ormanlık alanlarında fındıkçılık yaygınlaştırılacak


Zonguldak'ın geniş ormanla kaplı alanlarında fındıkçılığın yaygınlaştırılacağı bildirildi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinliği çerçevesinde Gökçebey Orman Fidanlığı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin ve daire müdürleri katıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, "Ormancılar olarak görevimiz, orman ve orman kaynaklarını her türlü tehlikelere karşı korumaktır. Doğayı yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde ve toplumu çok yönlü sürdürebilen faaliyetler sağlayacak şekilde yönetmektir. Gelecek nesillere temiz, yaşanabilir biri çevre bırakmak amacıyla bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz olarak ormanlaşmayı artırmak, geliştirmek için yoğun çaba içerisindeyiz. Bizler çevreci ve nefes alan bir şehir olan Zonguldak'ta yaşamanın bir ayrıcalık olması için hizmet üretmeye devam ediyoruz." dedi.

FINDIKÇILIK KONUSU

Konuşmasında endüstriyel tarım faaliyeti olan fındıkçılığın yaygınlaştırma çalışmalarına da değinen Vali Kaban ise şunları söyledi: "Özellikle fındık konusunda Batı Karadeniz'de yapılması gereken çalışmayı yapmak adına Zonguldakımızın fındığında merkezi haline getirmenin yollarını arıyoruz. Bu sene gayretle 60 bin, fidan dikildi. Tüpe alındı, aşı faaliyeti gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıl sonbahardan itibaren 200 bin düşünülüyor. Fındık, sadece doğu Karadeniz'de değil, Batı Karadeniz'de de endüstriyel olarak değeri olan bir ürünümüz. Bu ürünün daha kaliteli hale getirilmesi, özellikle yaşlanan fındıkların hızlı bir şekilde dönüşümünün sağlanması büyük bir önem arz ediyor. Dünyada yüzde yetmiş civarında bir fındık üretimlerinde hâkimiyetimiz var. Bunu kaybetmemek ve artırmak için çabalıyoruz. Tüketime çabuk olarak artıyor. Bununda bir parçası olarak burada başlattığımız faaliyeti, yerinde görmüş olduk. Ormanlarımıza emek verenlerin bu gününü kutlayarak teşekkür ediyorum."

Konuşmasının ardından Vali Kaban, fidanlığa çam dikti, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ise fidanlık çalışanları ile birlikte ceviz aşıladı. CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak'ın geniş ormanlık alanlarında fındıkçılık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER