Zonguldak'ta 'Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla gece düzenlendi


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Fiziksel Engelliler Derneği (FED) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gece düzenledi.

Düzenlenen geceye, eski Ereğli Kaymakamı ve İzmit Vali Yardımcısı Aziz İnci, Zonguldak Vali yardımcısı Hüseyin Ergin, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge Garnizon komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk şube Başkanı Ali Eşitmez, ERDEMİR adına Gülşin Yöney, siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve dernek üyesi engelliler ile aileleri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yağan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, "Engelli olmanın kişisel tercihi değildir. Hiç bir sağlıklı insan sabah kalktığında, dışarıya çıktığında ve akşam evine dönerken sakatlanmış olarak ya da vücudunun her hangi bir yerini uzuvlarını kaybetmiş şekilde dönmek istemez. Hiç bir anne engelli bir çocuk dünyaya getirmek istemez. Engelli olmak kişinin bireysel tercihi değil kaderidir" şeklinde konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında, belediye olarak engelliler için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da hem devlet hem de millet olarak engellilere büyük önem ve değer verdiklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Alaplı Kuzey Bakımevi'nde kalan engelliler tarafından halk oyunları sergilendi. Gece müzik dinletisi ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak'ta 'Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla gece... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER