Zonguldak'ta 'sahte sağlık raporu' operasyonunda 7 kişi tutuklandı


Zonguldak'ta 'sahte sağlık raporu' operasyonunda gözaltına alınan 24 zanlıdan 7'si tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, yaklaşık 2 yıl süren fiziki ve teknik takibinin ardından 'suç örgütü kurmak, rüşvet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapmak' iddiasıyla bazı adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheli dün adliyeye çıkarıldı.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan doktorlar İ.G, Z.Y. Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan şube müdürü O.O. ve suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen A.Ö. ile T.A, E.T. ve H.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların, 'Sahte ve usulsüz sağlık kurulu raporu' düzenleyerek TTK'da iş kazasında yaralanan madencilerle bazı vatandaşların engellilik oranlarını yükselttiği, emeklilik için yaş sınırını bekleyenlerin de erken emekli olmalarını sağladıkları iddia edilmişti.

19 OCAK'TA EŞ ZAMANLI OPERASYON

Kent merkezinde 19 Ocak'ta başlatılan operasyonda; doktorlar, TTK'da çalışan bir şube müdürü, hastane çalışanları, örgüt elebaşı olduğu öne sürülen engelli bir kişi ve suça aracılık eden 9 kişinin yanı sıra ifadeye çağrılanlardan 15'i gözaltına alınmıştı.

Soruşturmada şüphelilerin, 'sahte ve usulsüz bir şekilde sağlık kurulu raporu' düzenleyerek TTK'da iş kazasında yaralanan madencilerin yanı sıra bazı vatandaşların engellilik oranlarını yükselttiği ve emeklilik için yaş sınırını bekleyenlerin erken emekli olmalarını sağladıkları iddia edilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak'ta 'sahte sağlık raporu' operasyonunda 7 kişi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER