19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir'de coşkuyla kutlandı. Anıt Meydanında saygı duruşu ve çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, Kırşehir Valiliğine kortej yürüyüşü ve Kırşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile devam etti.

Valilik önünde başlayan programa Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, daire müdürleri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk yaptığı konuşmada, "Düşman devletlere karşı müthiş bir istiklal savaşı başladı. Anadolu'da ırmaklar yıllarca kan aktı, topraklar kan renginde çiçekler çıkardılar. Yaklaşık bir buçuk milyon vatan evladımızın bu topraklar için şehit düştüğü kurtuluş savaşını zaferle tamamladık. Bugün eğer, güçlü, gelişen, yükselen bir Türkiye'den söz edebiliyorsak, bunu geçmişte atılan kararlı ve ileri görüşlü adımlara, gösterilen olağanüstü gayretlere, verilen mücadelelere ve şehitlerimize borçluyuz. Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu olan gençlerimizin üzerindedir." ifadelerini kullandı.

Kutlama programı, Halk oyunları gösterileri ve yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmesi ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER