20 akademisyenden ortak çağrı: Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın


Geçen günlerde tutuklanan Can Dündar, Erdem Gül ve diğer tutuklu gazeteciler için bir açıklama yayımlayan Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi akademisyenleri, Türkiye'de basın özgürlüğünün endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, Dündar ve Gül ile birlikte bütün tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun ile Radyo, TV ve Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu'nun aralarında bulunduğu 20 akademisyenin imzasının yer aldığı metinde, Türkiye'de basın özgürlüğünün geldiği konum, endişe verici olarak nitelendirildi. Dündar ve Gül'ün vakit geçirilmeksizin serbest bırakılması gerektiği belirtilen açıklamada, mesleki faaliyetlerinden ötürü tutuklu bulunan gazetecilerle dayanışma içerisinde olunacağı ifade edildi. Akademisyenlerin açıklamasında, geçen cumartesi günü bir terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için başsağlığı dilenirken vakanın bütünyönleriyle aydınlatılması temennisinde bulunuldu.

Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun, Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu, Prof. Dr. Selda Akçalı, Prof. Dr. Kamile Oya Paker, Prof. Dr. Ferlal Örs, Doç. Dr. Özgür Köseoğlu, Doç. Dr. Şadiye Deniz, Doç. Dr. Zuhal Özel Sağlamtimur, Yrd. Doç. Dr. Hanifi Kurt, Yrd. Doç. Dr. Tolga Çelik, Yrd. Doç. Dr. Hilmi Maktav, Yrd. Doç. Dr. Gökçen Başaran İnce, Yrd. Doç. Dr. Yurdagül Bezirgan Arar, Yrd. Doç. Dr. Sıdıka Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Aslı Elgün, Yrd. Doç. Dr. Soner Yağlı, Araş. Gör. Ayçin Gelir Atabey, Arş. Gör. Nevzat İnan, Arş. Gör Mustafa Aydın ve Arş. Gör. Serhatcan Yurdam'ın imzalarının yer aldığı açıklama metninde şunlar kaydedildi: "Bizler anayasal güvence altında olan basın özgürlüğünün ülkemizde geldiği konumdan endişe duyan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi çalışanları olarak, başta Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül olmak üzere mesleki faaliyetleri ve düşünceleri nedeniyle tutuklu bulunan tüm gazetecilerin vakit kaybetmeksizin serbest bırakılması gerektiğini düşünüyor ve tüm tutuklu gazeteciler ile dayanışma içerisinde olacağımızı ifade ediyoruz. Ayrıca geçtiğimiz gün yaşanan elim bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin yakınlarına, çalışma arkadaşlarına ve tüm insan hakları savunucularına başsağlığı diliyor, olayın bir an önce aydınlatılmasını temenni ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber 20 akademisyenden ortak çağrı: Tutuklu gazeteciler serbest... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER