Genç kadını öldürdükten sonra ailesine durumunu sormuş


Malatya'da 34 yaşındaki bir kadını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, mahkemede yaptığı savunmada olay günü maktulle tartıştıktan maktulu sonra kazayla vurduğunu iddia etti. Maktulün annesi ise sanığın olaydan sonra, kayıp olarak aradıkları kızlarının bulunup bulunmadığını sorduğunu belirtti.

Malatya'da mart ayında kayıp olarak aranırken Akçadağ ilçesinde boş bir arazide ölü olarak bulunan Fidan Kaya'nın öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmada Kaya'nın katil zanlısı Şemsettin Ö. ile iki sanık hazır bulunduruldu.

Duruşmada savunma yapan katil zanlısı Şemsettin Ö., Fidan Kaya'yı tasarlayarak öldürmediğini, olayın kaza olduğunu öne sürdü. Maktul ile uzun zamandır tanıştığını ve aralarında gönül bağı olduğunu belirten Şemsettin Ö., daha sonra bir yakınının kendilerinin dini nikahını kıydığını ifade etti.

Olay gününü de anlatan sanık, Fidan Kaya ile Akçadağ ilçesi Develi Mahallesi'nde bulunan bir türbeye ziyaret için yola çıktıklarını kaydetti. Dağlık alan olduğu için arabayı park edip yürüyerek gittiklerini söyleyen sanık, bu sırada bir yerde dinlenerek yanında getirdikleri yiyecekleri yediklerini belirtti. Fidan Kaya ile aralarında tartışma çıktığını ve maktulün kendisine 'Ben eşimden boşandım, sen de bu hafta içinde boşanacaksın evleneceğiz' dediğini savundu.

Sanık, "Ben de kendisine çocuğumun okulunun olduğunu, onun okulunu bitirmesini, işlerin yola girmesinden sonra benim de boşanacağımı ve daha sonra evleneceğimizi söyledim. Bunun üzerine bana 'Bir gün annenin babanın hastalığı, bir gün çocuğunun okulu, ne zamana kadar devam edecek ben senin neyinim' gibi sözler söyledi. Bunun üzerine bende 'Sen bu güne kadar her şeyimdin, bundan sonra hiçbir şeyim değilsin' dedim. Bunun üzerine maktul dönüp yüzüme tükürdü, ayağıma tekme ile vurdu. Gözümdeki gözlüğü alıp taşların üzerine atarak kırdı. 'Sen de erkek misin iyi ki seni aldatmışım' dedi. Devamında beni biri ile aldattığını söyledi. Bu sözleri ve davranışları benim zoruma gitti, bunun üzerine ben kendisine kızdım. 'Türbe ziyareti yok toparlan gidiyoruz' dedim. Ben bu sözlere sinirlendiğim için 7-8 metre maktulün yanından uzaklaştım, sözler çok ağırıma gittiği için 7-8 metre uzaklaştıktan sonra dönüp rastgele bir el ateş ettim. Ben maktulün yerde oturduğunu düşünüyordum, zira yanından uzaklaşırken ona sırtım dönüktü, meğer ateş ettiğim sırada maktul de ayağa kalmış. Bu sebeple kafasına isabet aldı ve yere düştü. Yanına gidip nabzını kontrol ettiğimde nabzının atmadığını gördüm." diye konuştu.

Malatya merkeze giderek yanına kazma kürek aldıktan sona yeniden Akçadağ'a geldiğini ifade eden sanık, daha sonra halasının oğlu olan diğer sanık Ömer Ö.'yü yanına çağırdığını ve durumu anlattığını kaydetti. Sanık, daha sonra araçla bölgeye gidip bir çukur kazarak maktulün cesedini sürükleyerek çukura koyduklarını söyledi.

Ceset üzerindeki yanıklara ilişkin de konuşan Şemsettin Ö., "Cesedin ne şekilde yanmış olduğunu da bilmiyorum. Tahminimce kafasına isabet alıp düştüğü sırada ısınmak amacıyla yaktığımız ateşin üstüne düşmüş olabilir. Zira ben cesedin yandığını ikinci kez cesedi gömmek için olay mahalline gittiğimde fark ettim. Yoksa cesedin üzerine herhangi bir şey dökerek yakmadım." dedi.

Fidan Kaya'nın annesi İ.G. ise sanığın kızıyla dini nikah kıydıklarından haberi olmadığını belirtti. İ.G. kızının kaybolmasının ardından sanığın evlerine gelerek haberi yokmuş gibi davranıp 'Ne oldu buldunuz mu?' şeklinde sorular sorduğunu açıkladı.

BÖLGEDE ATEŞ YAKILMAMIŞTI

Kaya'nın babası B.G. de kızının sanıkla gönül ilişkisi olmadığını savundu. Sanığın kızını öldürdükten sonra yakmaya çalıştığını iddia eden baba, olay yerinde inceleme yapan heyetin bölgede ateş yakılmadığını bildirdiğini anımsattı. Ayrıca cesedi kontrol ettiklerinde kızının sağ tarafındaki dişlerinin söküldüğünü gözlemlediklerini dile getiren B.G. otopsi raporunda bu durumun ortaya çıkacağını dile getirdi.

Diğer sanık Ö.Ö. ise sanığın olay sonrası kendisini telefonla aradığını, aracının bozulduğunu belirterek yardım istediğini söyledi. Ö. Ö., yanına gittiklerinde yeni alınmış kürek, kazma ve bel olduğunu dil getirdi. Define kazısı yapacaklarını söylediğini aktaran Ö.Ö, yolda giderken cinayeti anlattığını ifade etti. Çukur kazarak cenazeyi gömdüklerini anlatan Ö.Ö, eve döndükten bir süre sonra olayı Cumhuriyet savcılığına bildirdiğini ifade etti.
Mahkeme, sanık Şemsettin Ö.'nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Genç kadını öldürdükten sonra ailesine durumunu sormuş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER