'Her Firavun'un bir Musa'sı vardır, 20 Temmuz darbecisi bunu sakın unutmasın!'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılanları darbecilerle bir tutan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ’20 Temmuz darbecisi’ diyerek, kendilerinin yargıyla tehdit edildiğini söyledi.

Her Firavun'un bir Musa'sı vardır, 20 Temmuz darbecisi bunu sakın unutmasın!

Erdoğan,  “Yargı yarın sizi de bir yere çağırırsa şaşmayın” diyerek hem yargıya hem Kılıçdaroğlu’na mesaj göndermişti.

Dördüncü gününde yürüyüşe başlamadan önce açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu sözlerine “Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar. Bizi tahrik etmek istiyorlar” diye yanıt verdi.

Erdoğan için isim vermeden ’20 Temmuz darbecisi’ ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Biz bu ülkede darbecilerin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Bizim ülkemizde adalet var diyemiyorlar. Onlar da biliyorlar ki adalet yok” dedi.

'ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ, ADALETE KARŞI DEĞİL'


Bu kadar eleştiriyorlar ancak 'Bizim ülkemizde adalet var kardeşim, niye yürüyorsunuz' diyemiyorlar. Çünkü onlar da biliyorlar, adalet yok. Peki bu söylemlerin kaynağı nedir? Acizlik ve zavallılık. Adalet için yürüyoruz biz adalete karşı değil.

Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış, efendim neymiş, yürüyormuşuz akşam karavanda kalıyormuşuz. Vallahi benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin, bir gece kendisini misafir edebilirim. Kendisi karavanda kalsın ben dışarıda toprakta yatacağım. Bir gece…

'NAMUS VE ŞEREF KAVRAMI SİZİN İÇİN NEYİ HATIRLATIYOR?'

Ben yine bu 20 Temmuz darbecisine bir sormuştum daha önceleri. Benim her sözüme anında cevap veriyor ama bu sözüme nedense cevap vermiyor. Demiştim ki namus ve şeref kavramı sizin için neyi hatılayor. Sizin için bu kavramların anlamı nedir, bunu bize anlatın biz de öğrenmiş olalım ama bu soruma henüz yanıt vermiş değil.

Kendisine son olarak şunu hatırlatmak isterim: Her Firavun'un bir Musa'sı vardır, bunu sakın unutmasın.

GÜVENPARK'TAN İSTANBUL'A YOLA ÇIKARKEN NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu: "Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu yürüyüşün bir siyasi partiyle ilgisi yok. Adalet, adalet, adalet. Biz dikta istemiyoruz, darbecileri istemiyoruz, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz"
<< Önceki Haber 'Her Firavun'un bir Musa'sı vardır, 20 Temmuz darbecisi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER