'2016 sezonunda pompalarla yeterli suyu üreticimize vereceğiz'


Bafra Ovası Sol Sahil Kızılırmak Sulama Birliği Başkanı Kemal Nair, 2015 yılı sulama sezonunun sona ermesi hakkında açıklamalarda bulundu. Nair, "2014 yılı sulama sezonumuzda, sulama şebeke hattımızın uç noktalarında kalan dokuz noktada üreticimizin ihtiyacı olan yeterli suyu veremediğimizi gördük. Bu mağduriyetin 2015 yılında da yaşanmaması için belirlediğimiz dokuz noktaya, 50'lik ve 30'luk pompalar yerleştirerek sorunu çözdük." dedi.

DSİ'den devraldıkları Fener Mahallesi'ne, çiftçimizin ihtiyacı olan yeterli sulama suyunu veremediklerini belirten Birlik Başkanı Nair, "Bu sorunun 2016 yılı sulama sezonunda da yaşanmaması için ekibimizle belirlediğimiz noktalara pompalar yerleştirerek, yeterli suyu üreticimize vereceğiz. Bu çalışmalarımızda bizlere anlayışla yardımcı olan tüm çiftçilerimize, Bafra Kızılırmak Sulama Birliği Yönetim Kurulu ve tüm çalışan personelim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Sulama Birliği Müdürü Bekir Kaya ise, "Birlik olarak sorumluluk alanımızda 67 bin dönümde çeltik, 30 bin dönümde ise yazlık ürün ekiliyor. Ağırlıklı olarak çeltik ekimi yapılan ve sulama şebeke hattımızın son noktalarında ortaya çıkan suyun yetersizliğinin giderilmesi için çalışmalarımız şimdiden başlamıştır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber '2016 sezonunda pompalarla yeterli suyu üreticimize vereceğiz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER