21 yaşında girdiği hastaneden 68 yaşında cenazesi çıktı

21 yaşında girdiği hastaneden 68 yaşında cenazesi çıktı

Bursa'da 47 yıl önce Muradiye Devlet Hastanesi'ne yatan Abdullah Kozan 68 yaşında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz Cuma günü vefat eden Kozan'ın İnegöl'de toprağa verildiği belirtildi.

Askerliğini yaptıktan sonra kronik akciğer rahatsızlığı nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesi'ne başvuran Abdullah Kozan, Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bir süre tetkikleri devam eden Kozan, hastanede yatarak tedavi olmaya başladı. Kozan 21 yaşında hastaneye ilk girdiğinde 30. hükümet işbaşında, Süleyman Demirel başbakandı.

1968 yılında hastaneye yatan ve bir daha çıkamayan Kozan, onlarca hükümet, başbakan ve başhekim gördü. Zaman zaman cihazlar yardımıyla nefes alabilen Abdullah Kozan, yılın 365 günü hastanede yattığı için tüm özel günlerin hastane personeli ile kutladı. Doğum günlerinin yanı sıra bayramları hastanede geçiren Kozan, bu Ramazan bayramını da hemşire ve hastalar arasında geçirdi.

Hastanenin en kıdemli hastası Abdullah Kozan, çocukluk döneminde annesini, hastaneye yattıktan bir süre sonra da babasını kaybetmiş. Hayatta başka kimsesi olmadığı için dışarı çıkmak istemeyen Kozan, hemşire ve doktorları ailesi gibi gördüğünü dile getirdi. Kozan, sağlığında neden hastaneden çıkmıyorsun sorularına, "Hemşireler her sabah yanıma gelip hatırımı soruyorlar. Burada çok mutluyum. Dışarıda yaşayamam." karşılığını veriyordu.

Abdullah Kozan'ın geçen hafta cuma günü hastanede rahatsızlanarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Kozan'ın cenazesi doğum yeri olan İnegöl'de toprağa verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber 21 yaşında girdiği hastaneden 68 yaşında cenazesi çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER