28 Şubat davasında sürpriz gelişme

Yarın görülecek olan 28 Şubat davasında eski Başbakan Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz'ın tanık olarak ifade vermesi bekleniyor.

28 Şubat davasında sürpriz gelişme

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı davada, eski başbakanlar Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz ve eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun "tanık" sıfatıyla duruşmaya katılmaları bekleniyor.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın 09.30'da başlayacak olan duruşma, çarşamba ve perşembe günleri de devam edecek.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ın tanık olarak çağrılması için hazırlanan davetiyeler ilgililere ulaştı. Davanın son celsesinde Çiller ve Yılmaz'ın "tanık" sıfatıyla çağrılmalarına, mazeretsiz olarak duruşmaya gelmemeleri halinde zorla getirileceklerine ilişkin ihtarda bulunulmasına karar verilmişti.

Davetiyelerde, Çiller'in 19 Nisan'da, Yılmaz'ın ise 20 Nisan'da duruşmada olması istendi. Ancak her iki ismin de çağrı yazısına henüz yanıt vermedikleri öğrenildi.

Duruşmada, Emekli Orgeneral Kıvrıkoğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Salim Dervişoğlu ile eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fikret Özden Boztepe'nin de "tanık" olarak dinlenmesine karar verilmişti. Dervişoğlu'nun avukatı, müvekkili yurt dışında olduğu için beyanda bulunmayacağını bildirdi.

CNNTÜRK
<< Önceki Haber 28 Şubat davasında sürpriz gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER