30 Ağustos Zafer Bayramı Balıkesir'de kutlandı


30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıldönümü Balıkesir'de kutlandı. Kutlamalara katılan az sayıdaki vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile törene renk kattı.

Balıkesir'deki kutlamalar, ilk olarak saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Daha sonra kutlamalar, Balıkesir Valiliği'nde tebrik töreniyle devam etti. Tebrik töreninin ardından kutlamalar Atatürk Stadı önünde bulunan Kuvayi Milliye Meydanı'nda sürdü. Buradaki törene Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, CHP Milletvekili Ahmet Akın, MHP Milletvekilleri İsmail Ok, Recep Çetin, askeri ve mülki erkan ile vatandaşların katıldığı zafer bayramı törenleri Türk bayrağının göndere çekilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Vali Yaman, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Akbıyık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'un halkı selamlamasıyla törenler başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Piyade Yarbay Kemal Uğur, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmada, zaferin nasıl kazanıldığını anlattı.

Törende Ziraat Bankası Fen Lisesi 12. öğrencisi Batuhan Kökçü'nün okuduğu 'Elif Olam Mehmet Olmak' adlı şiir büyük alkış aldı.

Törende Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan öğrenciler ve Mehmetçikler geçit törenine renk kattı. Gaziler, töreni izleyenler tarafından büyük alkış alırken zırhlı birlik araçları ilgi çekti. Terör olayları nedeniyle yapılması planlanan şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetleri iptal edildi.




CİHAN
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Balıkesir'de kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER