36 kişi savcılık ifadesi alınmadan tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi


İzmir merkezli 18 ilde, kamuoyunda "askeri casusluk" olarak bilinen davanın soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınanlardan 36 kişi, savcılık tarafından ifadeleri alınmadan, dosya üzerinden tutuklanmaları talebiyle İzmir Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

İzmir merkezli 18 ilde, geçen salı günü 57 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda "askerî casusluk" davası olarak bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasında yargılanan sanıklar hakkında sahte delil ürettikleri iddiasıyla aralarında merkez valileri A.K., M.O. ve S..A., halen görevde olan Vali Yardımcısı M.K., Mülkiye Başmüfettişi F.İ., İzmir'de 10 Kasım 2011-12 Şubat 2014 arasında Emniyet müdürlüğü yapan A.B., Afyon Polis Okulu Müdürü M.K., Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İzmir eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.A.Ş., şube müdürleri E.D. ve B.T., Şube Müdür Yardımcısı T.A. ile amirler Y.U. ve Y.Ö.'nün de bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan şahıslara okuduğu gazete, seyrettiği televizyon gibi sorular sorulduğu öğrenildi.

Operasyon çerçevesinde üç gündür İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan 35 kişi, bugün erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Sevkten önce polis arabaları kapıya götürüldü. Bu sırada Çevik Kuvvet ekipleri, bariyerlerle çevrili bölgede önlem aldı. Üst düzey emniyet yetkilileri ve bürokratlar, tek sıra halinde çıkarılıp arabalara bindirildi. Zanlılar, daha sonra Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne, arka taraftaki mahkum girişinden alındı. Bu arada aranan zanlı polis memurlarından biri, bu sabah saatlerinde teslim oldu. Onunla birlikte adliyeye sevk edilen zanlı sayısı 36'ya çıktı.

SAVCILIK SORGUSU YAPILMADI

Adli tıp hekiminin sağlık kontrolünden geçen 36 kişi, savcılık tarafından ifadeleri alınmadan, dosya üzerinden tutuklanmaları talebiyle İzmir Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Adliyede, boşta başka bir duruşma salonu olmadığı öğrenilen 36 zanlının, "askeri casusluk" davasında yargılananlarla aynı salonda yargılanacağı ortaya çıktı. Sosyal tesislerdeki duruşma salonunun içinde ve dışında önlemler arttırıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 36 kişi savcılık ifadesi alınmadan tutuklanma talebiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER