Çağdaş İtalyan Filmleri Haftası, Başkent'te 'perde' diyor


6. Çağdaş İtalyan Filmleri Haftası, 9 Kasım 2015'de İtalya Büyükelçiliği, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ile Çankaya Belediyesi işbirliğiyle Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde perde açıyor.

Ankara'nın kültür sanat hayatında önemli bir yer edinen ve İtalyan sinemasını izleyiciyle buluşturan etkinlik süresince İtalyan sinemasının son yapımları 15 Kasım Pazar gününe kadar izlenecek. Film haftasındaki gösterimler orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak, ücretsiz gösterilecek. Edoardo Winspeare imzalı 'Tanrının Merhameti' adlı filmle start verecek olan etkinliğin açılışı 9 Kasım Pazartesi saat 18.30'da gerçekleşecek.

Hem konusunun aktüelliği hem de dramatik yapısıyla İtalya'da yılın en çok konuşulan filmleri arasında yer alan 'Tanrının Merhameti', küresel ekonominin her şeyi değiştiren gücüyle karşı karşıya gelen, ait oldukları ev ve toprağa son derece bağlı dört kadının ekonomik krize karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Filmin başrolünde Ferzan Özpetek'in 'Serseri Mayınlar' filmiyle çıkış yapan Barbara De Matteis yer alıyor. Film 2014 Berlin Festivali'nde Panorama bölümünde gösterilmişti.

IVECO'nun da destek verdiği 8 filmlik seçkide ayrıca yönetmen Carlo Mazzacurati'nin son komedi filmi 'Mutluluk Sandalyesi', Paolo Virzì'nin dramatik komedisi 'Her Allahın Günü', yönetmen Giovanni Veronesi'nin 'yaptığım en iyi film' diye nitelendirdiği 'Zurnanın Son Deliği', yönetmenliğini Bruno Oliviero'nun yaptığı ve günümüz Milano'sunun gece hayatını konu alan kara-film 'İnsan Faktörü', Edoardo Leo'nun hem yönettiği hem de oyuncu olarak yer aldığı parlak komedi filmi 'Günaydın Babacığım', Mario Martone'nin İtalyan Birliği'nin 150. yıldönümü için çektiği özel bir sinema yapıtı olan 'İnanıyorduk' ve son olarak Alessio Maria Federici'nin yönettiği romantik komedi 'Benden uzak dur' hafta boyunca tekrar eden gösterimlerle yer alacak.

Film haftası, İtalya Büyükelçiliği, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ile Çankaya Belediyesi'nin işbirliği ve IVECO'nun desteğiyle gerçekleşiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Çağdaş İtalyan Filmleri Haftası, Başkent'te 'perde' diyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER