6 ay hak mahrumiyeti cezası alan Müftüoğlu'nun başkanlığı tehlikede


Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'na Kamu İhale Kanunu'na aykırı davranması nedeniyle 6 ay hak mahrumiyeti cezası verildi.

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'na Kamu İhale Kanunu'na aykırı davranması nedeniyle 6 ay hak mahrumiyeti cezası verildiğini açıkladı. NTVSpor'un haberine göre Kurul, Başkan Emin Müftüoğlu'nu, kulüplere yardım amaçlı bisiklet alımına ilişkin ihale yaparak, ihaleye konu bisikletleri teslim almadığı halde alınmış gibi belgeler düzenleyerek, firmaya ödeme yapması nedeniyle cezalandırdığı belirtildi.

SGM, konuyla ilgili Merkez Ceza Kurulu'nun aldığı 2 ve 1,5 aylık cezaları yeterli görmediği için 3 Kasım'da SGM Tahkim Kurulu'na başvurdu. Konuyu görüşen ve karara bağlayan Kurul, başkanın 2 aylık hak mahrumiyeti cezasını değiştirerek, 6 aya çevirdi. Kurul ayrıca, Merkez Ceza Kurulu'nun verdiği 1,5 aylık cezayı ise onadığı açıklandı.

Tahkim Kurulu'nun aldığı karar 11 Aralık Cuma günü Emin Müftüoğlu'na posta yoluyla gönderildi. Başkan Müftüoğlu'nun karar eline ulaştıktan sonra 10 gün içinde itiraz hakkı bulunuyor.

Bu arada Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun itirazı sonrasında Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu 6 ay hak mahrumiyeti cezası kararı değişmezse, statü gereği 3 ay ve üzerinde ceza aldığı için başkanlığının düşeceği belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber 6 ay hak mahrumiyeti cezası alan Müftüoğlu'nun başkanlığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER