6 milyarlık yatırım 1 yıldır imza bekliyor

Adana'nın merkez Çukurova İlçesi'ndeki 6 milyar liralık yatırımla 16 bin konut yapılması planlanan Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 1 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda onay için bekliyor.

6 milyarlık yatırım 1 yıldır imza bekliyor

Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi uzun hazırlıklar ve uzman kuruluşların planlaması ardından ilgili bakanlığa gönderildi. 1 yıldan bu yana onay bekleyen projeyi Çukurova İlçe Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, "Projeye sadece imza atılacak. Bu 1 yıllık süreç çok ciddi bir zaman kaybı" dedi. 
 
'En büyük yatırım'
Kentsel dönüşüm yapılacak alanda işyeri ve konut olarak 7000'den fazla hak sahibinin bulunduğunu aktaran Soner Çetin, şöyle konuştu: "Bu cumhuriyet tarihi boyunca bir defada Adana'ya yapılan en büyük yatırım. Proje ekonomiye, istihdama katkı koyacak. Projede büyük ihtimalle Türkiye veya dünya çapında firmalar olacaktır. Müteahhitler konutları yapacak, hak sahiplerine teslim edecek ve kendine kalan yerleri de satacak. Adanalı olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın projeden haberi var. En kısa sürede onay çıkacağını düşünüyor ve umut ediyorum."

<< Önceki Haber 6 milyarlık yatırım 1 yıldır imza bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER