70 gün sonra gelen buruk özgürlük

İşadamı Hacı Boydak 70 gün tutukluluğunun ardından tahliye edildi. Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın tutukluluğu devam ettiği için ailenin sevinci buruk kaldı.

70 gün sonra gelen buruk özgürlük

Kayseri’de hayırsever işadamlarına yönelik yürütülen soruşturmada tutuklanan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan’ı Hacı Boydak tahliye oldu. Boydak Holding Ceo’su Memduh Boydak hakkında ise bir karar çıkmadı. 70 gün boyunca hukuksuz şekilde tutuklu bulunan Hacı Boydak’ın yargılanmasına tutuksuz devam edilecek.

Tahliye sonrası Boydak Holding’den yapılan açıklamada, “Temennimiz diğer aile bireyimiz Sn. Memduh Boydak’ın da en kısa sürede aramıza dönmesidir. Boydak Ailesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimize ve milletimize bağlılıkla çalışmaya ve güzel ülkemiz için değerler üretmeye devam edeceğiz.” dendi. Kayseri nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nce 5 Mart’ta tutuklandıktan sonra 9 Mart’ta Ankara Sincan Cezaevi’ne nakledilen Hacı ve Memduh Boydak kardeşlerin, sıralı mahkeme nezdindeki adli denetim şartıyla serbest bırakılması isteği daha önce geri çevrilmişti.

‘Heyeti AK Parti milletvekilleri oluşturdu, biz suçlandık’
Hacı Boydak’a sorgusu sırasında, “ Neden kurban kestin?, neden yardım ettin? “ gibi akla ziyan sorular yönetilmişti. Savunmasında üç yıl önce kurban bayramında Mardin’de kurban kestiğini, Van depreminden sonraki ilk kurban bayramında ise Van’da olduğunu söyleyen Hacı Boydak, Mardin ziyaretini Muammer Güler’le , Van ziyaretini ise Başkan Özhaseki’nin oluşturduğu heyetle gerçekleştirdiklerini belirtmişti.

Ayrıca Hacı Boydak,  “Savcı bizi Van’a gittiğimiz için suçluyor. Van’a giden heyetin içerisinde Sadık Yakut, Özhaseki, İsmail Tamer, Memduh Büyükkılıç vardı. Heyeti oluşturan belediye başkanı, gidenler milletvekilleri, ama biz suçlanıyoruz. İsmail Tamer ve Özhaseki’ye sorarsanız, yardım istediklerinde benden hiç boş dönmüşler midir?” demişti.  Boydaklar 2011’de Van’da gerçekleşen  depremden sonra bölgeye kurulan 2500 konteyner evin malzemesini karşılamıştı.

Onur kırıcı şeyler yaşadım’
Cezaevindeyken CHP komisyonuyla görüşen Hacı Boydak, “Ömrümde ilk kez cezaevine girdim. İlk kez kelepçe taktılar. Onur kırıcı şeyler yaşadım. Benim utanacağım bir şey yok, hırsız değilim. Bir market sahibi, ifadesinde Türkiye Finans’tan kredi istediğini, karşılıksız çeki var diye kredi verilmediğini o nedenle battığını söyleyerek marketin batmasını bize bağlayıp ‘Cemaat batırdı’ diyerek bizi suçluyor. Bankanın çoğunluk ortaklığı Arap sermayesine ait, biz bankanın azınlık ortağıyız.” demişti.

Üniversite kurmak suç mu?

Melikşah Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu için suçlanan Boydak Holding Ceo’su Memduh Boydak’ın tutukluluk hali hala devam ediyor.  Memduh Boydak suçlamalar karşısında “Tek suçum çevreme üniversite kazandırmak.” demişti.

Boydak,” 16 Eylül’e kadar Melikşah Üniversitesi’nin mütevelli heyeti başkanıydım.  Üniversiteye destek olmamız suç oldu. 4359 öğrenci ve 68 ülkeden öğretmenler var. Biz, her yere yardım ettik. Aleviler’den cemaatlere kadar yardım ettik. Suçumuz hayır yapmak.” ifadelerini kullanmıştı.

14 bin kişiye istihdam sağlıyor


14 bin kişiye istihdam sağlayan Boydak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve şirketin CEO’su Memduh Boydak yaptıkları hayır işleri gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. Kayseri’de toplanan verginin yarısını tek başına ödeyen grup 8 sektörde 41 şirket ve 14 bin çalışana sahip.İstikbal, Bellona ve Mondi gibi dünya çapında üne sahip markaları bünyesinde bulunduran Holding, geçen yıl 20’si yurtdışında olmak üzere 114 mağaza daha açtı. Bu sayede 2 bin 50 kişi daha iş sahibi oldu. 50 ülkede 300’ün üzerinde mağazası bulunan Boydak, Kayseri’den 140’tan fazla ülkeye mobilya ihracatı yapıyor. Boydak Holding, geçen hafta açıklanan Anadolu’nun ‘En Büyük 500 Şirketi’ araştırmasında, ‘Anadolu 500’de en fazla şirketi bulunan grup’ kategorisinde birincilik ödülü aldı.

<< Önceki Haber 70 gün sonra gelen buruk özgürlük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER