Abbas: Yakında açıklayacağız ve herkes dehşete düşecek

Filistin Devlet Başkanı Abbas, 12 yıl önce ölen Filistin lideri Yaser Arafat'ın ölüm yıldönümünde konuştu: Yakında katilleri açıklayacağız ve herkes dehşete düşecek.

samanyoluhaber.com

Arafat'ın ölümünün 12. yıldönümü dolayısıyla Fetih Hareketi tarafından Ramallah'ta düzenlenen anma töreninde konuşan Abbas, Arafat'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini anımsattı.

Abbas, "Bana soracak olursanız, katilin kim olduğunu iyi biliyorum. Ancak benim şahitliğim katilin açıklanması için yeterli değil. Soruşturma komisyonunun tüm ayrıntıları tespit etmesi lazım. En yakın zamanda katillerin, faillerin kim olduğunu açıklayacağız ve herkes bu sonuçla dehşete düşecek." diye konuştu. Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) Filistinlilerin tek temsilcisi olduğunu söyleyen Abbas, "Filistin’in bütün değerlerine sıkı sıkıya bağlıyız." dedi.

Otopsi yapılmamıştı

11 Kasım 2004'te Paris'teki Percy Askeri Hastanesinde 75 yaşında ölen, Filistin’in özgürlük hareketinin sembol ismi Yaser Arafat’ın ölmeden önce vücudunda ve giysilerinde zehirli Polonyum-210 maddesine rastlanmıştı. Arafat'a otopsi yapılmadı.

2012’de Al Jazeera’nin yayınladığı Arafat’ı ne öldürdü? başlıklı haberi üzerine Fransa’da cinayet bürosu soruşturma başlatmıştı. Arafat’ın mezarını açan Fransız yetkililer, cesedinden 60 örnek almıştı. Bunların 20’si İsviçreli yargıçlara, 20’si Fransız yargıçlara ve kalanı da adli tıp uzmanlarından oluşan ekiplere dağıtılmıştı. 

"Zehirlenmiş olma ihtimali yüzde 83"

İsviçreli adli tıp uzmanlarının raporuna göre ölümün polonyum zehirlenmesiyle bağlantılı olma ihtimali yüzde 83. Al Jazeera’ya konuşan İngiliz adli tıp uzmanı Dave Barclay’ye göre, elde edilen bulgular Arafat’ın zehirlenerek öldürüldüğüyle ilgili yeterli kanıtı sunuyor.  Barclay “Arafat’ın ölümüne yol açan silahı bulduk. Ama bu silahı vaktiyle kimin kullandığını bilmiyoruz” demişti.

Al Jazeera
<< Önceki Haber Abbas: Yakında açıklayacağız ve herkes dehşete düşecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER