ABD: Barzani hala başkan olarak kabul ediliyor


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby dünkü günlük basın toplantısında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile ilgili bir grup soruya cevap verdi.

Bir gazetecinin Mesut Barzani'nin bölgedeki politik krizdeki rolünü sorması üzerine Kirby, "Bence bu konu üzerine daha önce pek çok defa konuştuk. Bunlar iç politika ile ilgili konular. Daha önce bunlar konuşulurken biz davet edildik ve bu davetlere de memnuniyetle katıldık. Ancak bunlar yerel politikacıların alacağı kararlar ve onlara da saygı göstermemiz lazım. Biz Bağdat'taki Irak hükümetine destek veriyoruz ve buna devam edeceğiz"cevabını verdi.

Gazetecinin bu cevap üzerine bölgeyi ziyaret eden General Joe Dunford'un Barzani'ye "Bay Başkan" demesini hatırlatıp, "Pek çok kişi onun görevinin bittiğini düşünüyor. Neden bu kadar yüksek rütbeli bir kişi böyle söyledi?" diye sordu. Kirby'nin daha önce cevap verdiğini söylemesi üzerine gazeteci, "Bir ABD yetkilisi dedi bunu, Barzani'yi hala meşru lider görüyor musunuz?" diyerek sorunu devam ettirdi.

Kirby bunun üzerine, "Bu tartışmalar hala devam ediyor ve kendisi görevini devam ettirmekte. Biz de onun hala başkan olduğunu düşünüyoruz. Tabii bunlar Kürt politikacıların kararları ve bunu da daha önce konuşmuştuk" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber ABD: Barzani hala başkan olarak kabul ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER