ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kırgızistan'da


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Orta Asya turu kapsamındaki ilk ziyaretini Kirgizistan'a gerçekleştirdi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambaev ile görüşen Kerry, ABD'nin Bişkek'teki Büyükelçiliği'nin yeni binasının açılışına katıldı.

Dışişleri Bakanı John Kerry, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlanbek Abdıldaev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, ABD-Kırgızistan ilişkileri, IŞİD ve Afganistan konuları gündeme geldi. Kerry ve Abdıldaev, Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinden havalanan ve Sina Yarımadası'na düşen Rus uçağı yolcularının yakınlarına başsağlığı diledi. Abdıldaev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambaev'in Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'e taziye mektubu gönderdiğini sözlerine ekledi.

Bir gazetecinin "ABD Suriye asker gönderiyor, ABD Suriye'nin iç savaşına mı katılıyor." sorusuna Kerry, "ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye özel operasyon gücü gönderilmesine yönelik kararını ancak IŞİD ile mücadele kapsamında değerlendirmek gerekir. Hiçbir şekilde ABD'nin Suriye'nin iç savaşına dahil olacağı anlamına gelmiyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kırgızistan'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER