ABD'de demokratların adayı belli oldu

Obama'nın sekiz yıllık başkan yardımcısı, gafları ile ünlü Joe Biden bu haftaki ön seçimlerde bir başka zaferden sonra Demokratların gayri resmi başkan adayı haline geldi. Salı günü yapılan ve Florida da içinde olmak üzere seçimlerin yapıldığı üç eyalette de ön seçimleri rahat kazanan Joe Biden zafer sonrası yaptığı konuşmayı ise tümüyle Koronavirüs ile mücadeleye ayırdı.

SHABER3.COM

İki hafta önce diğer başkanlık adaylarının teker teker yarıştan çekilerek Joe Biden'a destek açıklamaları sonucu Biden bir anda anketlerde yükselmiş ve arka arkaya yapılan seçimlerde arayı açmıştı.

Trump'ın aylardır pandemi (uluslararası salgın) riskini hafife almasının maliyetini şimdi bütün Amerikan halkı ödüyor. Buna rağmen Trump, her gün Beyaz Ev'in podyumuna çıkarak bütün ABD'nin dikkatle izlediği basın toplantılarında saatlerce konuşuyor.

Son yapılan anketlerde de Trump'a destekte artış görüldü.

Bu şekilde bütün Amerikan medyasının her gün saatlerce zaman ayırdığı Trump'ın Biden'ın üzerinde ciddi bir medya avantajı olacağı belirtiliyor.

SALGININ SEYRİ SEÇMEN TERCİHİNDE BELİRLEYİCİ OLACAK

Diğer taraftan ABD'nin virüs salgınına karşı tedbirlerinin yetersiz kalması ve Trump'ın aylarca salgını küçümseyerek önlem almama hatası giderek büyüyen bir krize dönüşmesi hâlinde bunun kasım ayında yapılacak seçimlerde Trump'a pahalıya patlayabileceği iddia ediliyor.

Şimdiye kadar yapılan ön seçimlerde Biden 1.181 delegeye sahipken, Sanders ise 885 delegeye sahip. 1.991 delegeye ulaşan Demokratik Parti'nin başkan adaylığını kazanıyor. 

Aradaki farkı kapatması neredeyse imkânsız olsa da Sunders yarışta kalmayı sürdürüyor.

<< Önceki Haber ABD'de demokratların adayı belli oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER