ABD'den F-35 mesajı : Türkiye projeye geri dönebilir mi?

S-400 sorunu halledilirse Türkiye F-35 konuşmalarına geri dönebilecek

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER.COM

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland Türkiye’ye resmi ziyaretinde S-400 sorununu hallederse, CAATSA yaptırımlarının ortadan kalkacağını ve Türkiye’nin F-35 konuşmalarına geri dönebileceğini söyledi.

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onayı sonrasında Ankara’ya resmi ziyaret için gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland, CNN TÜRK’e önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasının hemen ardından burada bulunmamın bir tesadüf olmadığını söyleyen Nuland, Türkiye’nin F-16 filosunu geliştirmesinin Amerikan güvenliği için çok önemli olduğunu, bu seviyede tamamen aktif ve katılımcı olmasının müttefikler arasında görev paylaşımı için önemli olduğunu belirtti.

CAATSA yaptırımlarının Türk hükümetinin Rusya Federasyonu’ndan S-400 hava savunma sistemleri satın alma kararıyla ilgili olduğunun hatırlatan ABD’li diplomat, uzun yıllardır hem S-400 alımından önce hem de o zamandan beri hava savunmasını güçlendirmeyle ilgili görüşmeyi teklif ettiklerini ama yine de bu konuyu aşabilirse, Türkiye S-400 sorununu hallederse, CAATSA yaptırımlarının ortadan kalkacağını ve Türkiye’nin F-35 konuşmalarına geri dönebileceğini söyledi.

<< Önceki Haber ABD'den F-35 mesajı : Türkiye projeye geri dönebilir mi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER