ABD'li general, Genelkurmay'da göreve başladı!

Genelkurmay Başkanlığı, ABD'li komutanın karargâhta bulunmayacağını söylemişti. Ancak Rakka operasyonunun koordinasyonu için çalışacak ABD'li general Ankara'da göreve başladı. Bu gelişme üzerine "TSK'ya kayyım mı geldi?" sorusu gündeme geldi...

samanyoluhaber.com

Habertürk'te yer alan habere göre, ABD'li subayın Rakka operasyonunun koordinasyonu için çalışmaya başladığı bildirildi.

6 Kasım'da ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un Ankara ziyaretinin ardından Türkiye ve ABD, Rakka operasyonu konusunda ortak çalışma yapmak için karar almıştı. Bu karar kapsamında Ankara'da bir temas noktası bulunması konusunda Washington'la uzlaşıya varılmıştı. Bu temas noktasına ABD'li üst düzey bir yetkilinin atamasının önceki gün gerçekleştiği bildirildi.

Atanan ABD'li generalin büyükelçilikte bulunacağı ve ihtiyaç duyuldukça Genelkurmay Başkanlığı'na çağırılacağı aktarıldı. ABD'li generalin, raporu doğrudan Washington'a vereceği ve herhangi bir aracı olmayacağı kaydedildi. Rakka operasyonunun planlanmasının çok kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı 7 Kasım'da yalanlamıştı

Genelkurmay, komutanın karargâhta değil, Savunma Koordinasyon Merkezi ’ODC’ veya Ankara’daki askeri ataşeliklerinde bulunacağı söylemişti.

ABD tarafından üst düzey bir personel görevlendirildiği, ancak bu kişinin hiçbir şekilde Genelkurmay Karargahı'nda görev yapmayacağı, Savunma Koordinasyon Merkezi (ODC) veya ABD'nin Ankara'daki askeri ataşeliklerinde bulunacağı ve görevini orada yürüteceği, ihtiyaç olduğunda bu heyetlerin bir çalışma grubu şeklinde bir araya gelip görüşecekleri bilgisi verilmişti. 

(t24)
<< Önceki Haber ABD'li general, Genelkurmay'da göreve başladı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER