Abdullah Avcı: Bugün iyi maç seyrettirdiğimizi düşünüyorum


Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzonspor'u 1 - 0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından "Bugün maça gelenlere, televizyonu başındakilere iyi bir maç seyrettirdiğimizi düşünüyorum." dedi.

Abdullah Avcı, Trabzonspor'un bireysel yeteneklere sahip bir takım olduğunu dile getirerek, "Sakin, sabırlı ve coşkulu oynamak bizim için önemliydi. Oyunu ilk yarı itibarıyla tamamen cebimize alabileceğimiz bir skor elde edebilirdik. Bugün itibarıyla 19 puanımız var. Hem oyun kalitesi gelişiyor, hem de puan olarak geçen senenin üzerindeyiz. Bizim için ulaşılabilir hedeflerden bir tanesi yukarılarda dolaşmaktı. Buralarda bulunabilmek bizim için son derece önemli." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın her iki devresinden çıkaracakları önemli mesajlar olduğunu belirten Avcı, "Yeterli görmeyeceğiz. Yeterli görmek bizim gelişimimizi engeller. Bugün maça gelenlere, televizyonu başındakilere iyi bir maç seyrettirdiğimizi düşünüyorum. Her iki takımı da tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Trabzonspor karşısında çok net pozisyonlarının olduğunun buna rağmen forvet bölgesinde arayışlarının olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine de Avcı, "Semih Şentürk geçen hafta itibarıyla takımla antrenmanlara başladı. Mehmet Batdal'ın da özellikle oyun performansından çok memnunum. Cikalleshi de çok doğru geliyor. Daha 6 hafta ve kupalar var. Oyuncuların performansı, bize o fotoğrafı çıkartacak. Ekip, bütün bölgelerle ilgili çalışıyor. Şu an itibarıyla bir tasarrufumuz yok. Olabilirse de hazırlıklarımız var." cevabını verdi.

YALÇIN AYHAN: TRABZONSPOR GİBİ GÜÇLÜ BİR TAKIM KARŞISINDA ALDIĞIMIZ 3 PUAN BİZİ ÜST SIRALARA TAŞIDI

Takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Yalçın Ayhan ise, Trabzonspor gibi güçlü bir takımın karşısında aldıkları üç puanın kendilerini üst sıralara taşıdığını söyledi.

Yalçın Ayhan, şöyle konuştu: "Bugün Trabzonspor'un da içinde bulunduğu ortam maçı gergin bir hale getirdi ama biz saha içerisinde futbol adına gerekeni yaptık ve ilk dakikalarda gol bulduk. Milli takım arasını iyi değerlendirmek istiyorduk. Bugün de çok şükür 3 puan aldık. Trabzonspor gibi güçlü bir ekip karşısında aldığımız üç puan bizi üst sıralara daha da yaklaştırdı. Geçen seneki ivmemize geri dönüyoruz. Bu anlamda pozitif yansıyor."

Son dakikadaki penaltı pozisyonunun sorulması üzerine de tecrübeli savunmacı, "O pozisyonda kaleye doğru ilerliyordum. Gören arkadaşlarım pozisyonda müdahale olmadığını söylediler. Hakemlerin inisiyatifinde söyleyecek bir şey yok." cevabını verdi.

Yöneticilerin açıklamalarının hakemler üzerinde etkisinin olup olmadığı yönünde de Yalçın Ayhan, şöyle konuştu: "Hiçbir insanoğlunun bu tür şeylerden etkilenmemesi imkansız. Türkiye'de maalesef son dönemlerde sadece Trabzonspor değil, diğer kulüplerin yöneticileri ve başkanlarının yapmış olduğu açıklamalarla da hakemleri ister istemez baskı altına alınıyor. Bunlar hiç tasvip etmediğimiz şeyler. Biz futbolun temiz bir şekilde ilerlemesinden yanayız."
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER