Abdullah Kavuk, bayrağı Işılay Saygın'a devretti

Abdullah Kavuk, bayrağı Işılay Saygın'a devretti

Gediz Üniversitesi'nde, kuruluşunun yedinci yılında nöbet değişimi yaşandı. Mütevelli heyeti başkanlığı, Abdullah Kavuk'tan üye Işılay Saygın'a geçti. Kavuk, üniversitede düzenlenen törenle bayrağı, Devlet eski Bakanı Saygın'a devretti.

Kavuk, Gediz Üniversitesi'ni kurarken mütevelli heyeti başkanlığının dönüşümlü olarak el değiştirmesi yönünde prensip kararı aldıklarını söyledi. Bu kararı ilk defa uygulayarak örnek olacak bir geleneği başlattıklarını dile getirerek, "Üniversitemizi beraber hayata geçirdiğimiz arkadaşlarımızın emaneti bu görevi, layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Ne mutlu ki Gediz Üniversitesi demokratik yönetim modeli, özgür akademik ortamı, başarılı çalışanları ve modern altyapısıyla kısa sürede saygın bir noktaya ulaştı. Bundan sonra daha iyi yerlere geleceğine yürekten inanıyorum. Benim için yaşamımdaki en büyük gurur ve sevinç kaynaklarından biri Gediz Üniversitesi'dir, hep de öyle olacaktır." dedi.

Türkiye'nin ilk kadın Turizm bakanı ve ilk kadın Çevre bakanı olarak Türk siyasetine damga vuran, İzmir'in ilk, Türkiye'nin de sayılı kadın üniversite mütevelli heyeti başkanlarından biri olarak yine öncülük yapan Işılay Saygın da Abdullah Kavuk'a katkılarından dolayı teşekkür etti. Aynı zamanda Uluslararası Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı olan Saygın, yedi yılda 96 ülkeden 7 bin 871 öğrenciye ulaşan Gediz Üniversitesi'nde bayrağı daha yukarıya taşımak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Saygın, şöyle konuştu: "Kurucusu olmakla her zaman iftihar ettiğim Gediz Üniversitesi'nde bu onurlu göreve gelmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Eğitimin önemine inanmış, 20 yıllık aktif siyaset hayatı sırasında ve sonrasında bu doğrultuda çaba göstermiş biri olarak mütevelli heyeti üyelerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Seyfullah Çevik, akademik ve idari kadromuzla birlikte çıtayı daha da yükselteceğiz. TÜBİTAK'ın ülkemizin en başarılı 50 üniversitesini belirlediği 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'ne giren, 32 laboratuvarında birçok buluşa imza atan, gençlerimizi başarılı bir geleceğe güvenle hazırlayan üniversitemizi sadece ülkemizin değil, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri yapmak istiyoruz. Mezunlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz başta olmak üzere halkımızdan aldığımız güçle bunu başaracağız."

KUTU

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. 25 yaşında Buca Belediye Başkanı seçildi, bu görevini iki dönem sürdürdü. 1983, 1987, 1991, 1995 ve 1999 yıllarındaki seçimleri kazanarak, beş dönem İzmir milletvekilliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kadın Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu başkanlığı (1987-1991) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı üyeliği (1991-1995) görevlerinde bulundu. 51. ve 52. hükümetlerde Devlet bakanı ve ilk kadın Çevre bakanı, 53. Hükümet'te ilk kadın Turizm bakanı, 54. ve 55. hükümetlerde de Devlet bakanı olarak görev aldı. Saygın, Gediz Üniversitesi'nin yanısıra annesi Fatma Saygın adına yaptırdığı Anadolu lisesi ile eğitime önemli hizmetlerde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Abdullah Kavuk, bayrağı Işılay Saygın'a devretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER