Açığa alınan hakim ve savcılardan atak!

HSYK'nın Ramazan Bayramından bir gün önce Selam soruşturmasında dinleme ve dinleme uzatma taleplerinde imzası olduğu için haklarında soruşturma yürütülen 64 yargı mensubundan 14'ünü ayırarak, istihbarat raporları dayanak gösterilerek açığa aldığı 49 hakim ve savcı bir platform çatısı altında birleşti.

Açığa alınan hakim ve savcılardan atak!

49'lar Platformu adı verilen oluşumda HSYK'ın savunmalarını dahi almadan açığa aldığı yargı mensupları hukuki haklarını sonuna kadar arayacaklarını duyurdu. Platform adına sosyal medya hesapları da aktif hale getirildi.

49'lar Platformu'nun @49'lar platformu adı ile sosyal medyadan paylaştığı ilk mesajlar şöyle:

"Ramazan bayramından sadece üç gün önce tam 49 yargı mensubu maruz kaldıkları ithamlardan habersiz,savunma hakkı tanınmadan açığa alındı.HSYK 3. dairesinin soruşturma izni verilmesine ilişkin gerekçeli kararı dahi yazılmadan aceleyle alınan karar hukuk tarihine not düşüldü. Karar içerik ve sonuçları itibariyle çelişki ve hukuksuzluklar yumağı olup, yargı tarihinde örneği olmayan bir uygulamaydı.

Tüm hukuksuzlukları tarihe not düşmek,evrensel değerler ekseninde hukuk mücadelesi başlatmak bizler için artık bir görev haline gelmiştir. Özelde 49 yargı mensubunun,genelde yargıdaki tüm mağdurların hakkını korumak üzere bir platform altında birleşmek iradesi ve azmindeyiz. Yapılan tüm hukuksuzluklar ve haksızlıklar neden sonuç ilişkisi içinde bu hesapta irdelenecek,deşifre edilecektir. Hukuk devletine ve çoğulcu demokrasi anlayışına bağlı tüm hukuk adamları ve fikir namusuna sahip kalemlerin destek vereceklerini umuyoruz. Kanunun emredici yasaklayıcı hükümlerine rağmen bu ülkede hakim ve savcılar tutuklandı...

Yargısal görevini yerine getirdiği için muktedirleri rahatsız eden hakim-savcılar sürgün edildi,açığa alındı,kimisi ihraç edildi,tutuklandı.

İfade özgürlüğünü kullanan gazeteciler göz altına alındı,sorgulandı,kimisi ise tutuklandı...

Hukuksuzluk bir kere başladı mı freni tutmaz oluyor ve nerede kimleri ezeceği kestirilemez oluyor.Buna boyun eğip sıramızı mı bekleyeceğiz?

Ya da gövdemizi siper edip,dur diyecek cesareti göstereceğiz. Başka kurbanlar olmasın,hukuk güvenliği yeniden tesis edilsin diye..

Bu ülke tek ve değişmez ebedi vatanımız;sahip çıkmak kişilerin can ve mal emniyeti kadar hukuk güvenliğini korumak öncelikli görevimizdir."

<< Önceki Haber Açığa alınan hakim ve savcılardan atak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER